Bataliile ideologice intre cele doua extreme sunt duse azi cu sarg de doi soferi. Una din multele "Miscari Legionare" din Romania are in fruntea sa un fost sofer de salvare, nepot de frate al lui Corneliu Zelea Codreanu. Presedintele unuia dintre partidele comuniste "de bloc", Noul Partid Comunist Roman, este soferul de taxi Petre Ignat.

Fost sofer de salvare, capetenie legionara

"Comemorare" (foto: preluare de pe www.actiunea-romana.com)

In Romania putem identifica azi mai bine de zece formatiuni care se revendica de la doctrina legionara si se considera continuatorii lui Corneliu Zelea Codreanu. Dezbinarea dintre ele este data de faptul ca unii il considera pe Horia Sima continuatorul legitim la conducerea Miscarii Legionare in timp ce altii il considera omul de casa al lui Moruzov si groparul Miscarii Legionare.

Una din aceste formatiuni anti Horia Sima este si Actiunea Romana condusa de Nicador Zelea Codreanu, nepotul Capitanului, fost sofer "de geniu" pe salvare si alte masini si utilaje.

Legionarii cu multi ani de inchisoare il acuza pe dl Nicador ca ar fi doar un farsor care nu are nimic de-a face cu legionarismul si ca incearca sa mai "smulga" niste bani de la legionarii antisimisti din strainatate. Nici teoria ereditatii nu prea tine ca argument caci, chiar Corneliu Zelea Codreanu a interzis familiei sale sa faca parte din randurile Miscarii Legionare si sa ocupe functii.

Insa domnul Nicador nu se sinchiseste de aceste acuzatii si se considera un demn urmas al elitei legionare interbelice din care faceau parte mai toate numele mari ale perioadei respective: Nae Ionescu, Mircea Eliade, Emil Cioran, Lucian Blaga, Constantin Noica, Ernest Bernea, George Manu, NC Paulescu, Traian Braileanu etc.

Numarul membrilor Actiunii Romane, ca si ai altor formatiuni "legionare", nu depaseste cateva zeci. Ideile lor sunt propagate in special prin intermediul unei reviste lunare de un tiraj de cateva sute de numere si prin intermediul site-ului www.actiunea-romana.com

De la caiac-canoe si taximetrie la sefia comunistilor.

Petre Ignat (sursa: EVZ)

Evenimentul Zilei prezinta in editia de azi povestea liderului unei formatiuni politice comuniste, Noul Partid Comunist Roman.

Fost canotor de performanta, absolvent al facultatilor de Sport si Drept, actualmente sofer de taxi, Petre Ignat este nemultumit de clasa politica "debusolata, fara un orizont de asteptare.

Noi vrem sa transformam societatea in una multilateral dezvoltata", precizeaza seful organizatiei cu un numar de membri cat sa incapa intr-un microbuz.

Pasi spre lichidarea capitalismului

La a doua casnicie si cu doi copii care nu-l sustin politic, taximetristul s-a incapatanat sa mearga pe urmele ideologiei lui Karl Marx. Ignat s-a zbatut pentru constituirea acestui comitet de initiativa, a adunat o baza de date, a batut programe in cuie si s-a decis asupra statutului NPCR.

Cu fonduri minuscule, presedintele formatiunii-fantoma nu a reusit sa stabileasca inca un sediu. Exista unul, dar numai in zona virtuala, la adresa www.npcr.ro.

Viitorul partid isi propune sa puna capat nedreptatilor sistemului capitalist, sa elimine exploatarea, sa redistribuie veniturile pentru eliminarea saraciei si sa creeze o societate socialista perfecta.