Cotidianul titreaza despre posibilitatea revenirii lui Stolojan in fruntea PNL ca urmare a declaratiilor facute de Traian Basescu in emisiunea lui Marius Tuca in timp ce Romania

Liberascrie ca Partidul Liberal a pregatit deja actele de divort ale Aliantei. Ziarul Gandul il citeaza pe Marko Bela care s-a declarat sceptic in privinta unei colaborari intre Basescu si Tariceanu

Cotidianul

Poate reveni Stolojan la sefia liberalilor?

Liberalii privesc cu scepticism o eventuala revenire a lui Theodor Stolojan in PNL, dupa ce Basescu a declarat ca fostul lider n-a demisionat niciodata din partid.

Sustinatorii lui Tariceanu afirma ca actualul lider al PNL a devenit presedinte in urma unui congres, raspunzind astfel atacului prezidential care punea, indirect, in discutie, legitimitatea actualei conduceri a partidului. Basescu a declarat, miercuri seara, la Antena 1, ca "Stolojan nu a demisionat niciodata din conducerea PNL, ci i-a delegat atributiile lui Calin Popescu Tariceanu".

Purtatorul de cuvint al PNL in perioada conducerii lui Theodor Stolojan, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, spune ca "amanuntele legate de transferul de atributii sint cunoscute de putine persoane". "Singurii in masura sa spuna cum au stat lucrurile sint Theodor Stolojan si ceilalti participanti, respectiv Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu", considera ministrul liberal.

Potrivit acestuia, oricum mandatul de transfer de competente a fost valabil pina in februarie 2005, cind s-au organizat alegeri in PNL si a candidat numai Calin Popescu Tariceanu. "Atunci daca ar fi candidat ar fi fost ales cu siguranta", a afirmat Nicolaescu, adaugind ca "Stolojan este oricind binevenit in PNL".

Gandul

Marko Bela, sceptic in privinta colaborarii dintre Basescu si Tariceanu

„Ar fi bine daca presedintele Basescu si premierul Tariceanu ar reusi sa se inteleaga si sa colaboreze mai bine, dar eu sunt destul de sceptic ca acest lucru s-ar mai putea intampla", a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Sfantu Gheorghe, presedintele UDMR Marko Bela, referindu-se la recenta

„institutionalizare" a divortului dintre cei doi principali demnitari ai statului.

Liderul Uniunii a incercat insa, imediat, sa minimalizeze efectele acestui conflict, sustinand ca „la urma urmelor, importanta nu e atat colaborarea intre persoane, cat colaborarea dintre partide in cadrul Aliantei si al coalitiei de guvernare".

Numai ca si in privinta acesteia Marko Bela s-a aratat „deloc fericit", fiindca „disputele permanente dintre PNL si PD au impact si asupra celorlalte partide din coalitie."

Romania Libera

PNL pregateste actele de divort

Liberalii pregatesc deja actele de divort, nemaisuportand mariajul dezastruos cu democratii. Crin Antonescu propune modificarea protocolului Aliantei, iar Ludovic Orban solicita ca liberalii sa gaseasca un candidat propriu la Presedintie.

Liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, propune modificarea protocolului Aliantei. In opinia sa, documentul pe care se bazeaza colaborarea dintre PNL si PD ar trebui sa se rezume la termeni "strict tehnici".

Noul document ar urma sa reglementeze doar colaborarea in scopul guvernarii. Practic, ar urma sa fie mentionate doar anumite obiective, care se traduc prin "actualizarea programului de guvernare". "De exemplu, cele doua partide ar urma sa stabileasca proiectele de lege pe care le sustin impreuna si pasii care sunt necesari in vederea integrarii."