Mai multi lideri ai Partidului Democrat s-au abtinut luni sa comenteze atitudinea liberalilor, de la sfirsitul saptaminii trecute, cind un pamflet critic la adresa lui Traian Basescu a fost aplaudat la scena deschisa. PD considera ca in acest moment este mai importanta mentinerea unitatii coalitiei de guvernamint.

''Nu cred ca este normal si corect sa aduci jigniri publice si sa incurajezi pamflete la adresa partenerului care te-a adus la guvernare. Fara Traian Basescu, PNL era astazi pe bancile opozitiei.

(...) Implicit si indirect sunt critici, jigniri, ofense la adresa PD'', a declarat presedintele PD, Emil Boc, citat de Antena 3.

In plus, liderul grupului parlamentar PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a declarat pentru Hotnews.ro ca "astfel de declaratii iritate si iritante ale PNL fac rau in primul rand Aliantei DA si in egala masura PNL-ului. Abia in al doilea rand afectat este si Partidul Democrat".

In opinia lui Radulescu "liberalii ar trebui sa aiba o prestatie eficienta si reactii echilibrate, pentru ca cel care apreciaza aceste declaratii este poporul si asta se vede clar in sondaje".

La sfirsitul saptaminii trecute, poetul Mircea Dinescu a citit la Timisoara un pamflet intitulat „Despartirea de Basescu", in cadrul unei reuniuni organizate de PNL.

Textul a fost aplaudat la scena deschisa, iar premierul Tariceanu si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu au ras cu lacrimi.