Administratorul fermei avicole Aviprod 2002 Ploiesti, de pe platforma Codlea, a fost retinut de politisti pentru 24 de ore. Ion Stavri este acuzat ca a pus in vanzare produse falsificate, despre care stia ca sunt interzise consumului. El va fi prezentat marti instantei cu propunerea de arestare preventiva, transmite TVR.

Procurorii spun ca Ion Stavri a pus in vanzare, in perioada 25 aprilie - 7 mai 2006, produse din carne interzise comercializarii si consumului. La ferma lui Stavri, anchetatorii au gasit o groapa in care s-au depozitat sute de cadavre de pasari moarte.

Ferma Aviprod 2002 se afla la cativa metri de ferma Drakom, unde analizele au aratat existenta virusului H5 inca din data de 12 mai.

Stavri este al treilea administrator de ferma din Codlea aflat in atentia procurorilor, in urma declansarii unor focare de gripa aviara in judetul Brasov. Pana acum au fost arestati patronul fermei Drakom Silva, Vasile Dardala si administratorul unic al Patiprod, Florin Macovei.

Cu dosar penal se poate alege si patroana unei ferme de pasari de la Poiana Lacului, judetul Arges, unde a fost confirmata gripa aviara. Anchetatorii spun ca Maria Dobre a vandut pui mai multor persoane fizice si dupa confirmarea prezentei virusului. Proprietara se considera nevinovata si spune ca dupa 13 mai a sistat vanzarile de pui.

Doi comercianti si trei medici veterinari sunt anchetati in stare de libertate.