Cati, oare, dintre cei care asculta Vama Veche, una dintre cele mai apreciate trupe, cu un loc definitiv castigat in pesajul de gen al Romaniei, si-ar fi inchipuit ca Tudor Chirila va ajunge in situatia de a oferi un spectacol atat de jalnic ca si cel de la Cluj-Napoca?

Vorbim despre artisti care au ajuns sa faca o frumoasa performanta in muzica romaneasca, si au dat rotunjime creatiilor lor punand in scena excelenta opera rock `Am sa ma-ntorc barbat`.

Unde este vorba, in mare, despre soarta unui adolescent care traieste o drama din cauza unui sistem decupat din absurdul absolut, victima de nerecuperat a realitatii ca nu toti suntem construiti la fel - multi dintre noi cedam, clacam, unii dintre noi, daca nu ne gasim locul, devenim un fel de ingeri fara aripi si mai haladuim o vreme pe pamant, dar nu ne mai revenim niciodata.

Ce ne mai transmite aceasta trupa? Ca trebuie sa fim buni, toleranti, optimisti, sa iubim. In piesa de final a albumului exista un laitmotiv, Iubirea, si ni se spune ca numai ea ne poate face mai buni.

Cluj-Napoca - Dupa o excelenta reprezentatie data de Vama Veche in orasul de pe Somes, membrii trupei s-au retras sa-si traga sufletul intr-unul dintre cele mai de fite cluburi din oras, pe nume Diesel. Un loc al carui patron sprijina cu daruire miscarea muzicala destinata cu predilectie tinerilor.

La locul cu pricina se afla mai multa lume, cu sau fara legatura cu concertul oferit de Vama Veche.

Printre oameni, trei gazetari se reculegeau pe terasa, la granita dintre vineri si sambata - sambata este ziua in care orice purtator de pix se odihneste, este ziua care lungeste vinerea, ii da ore in plus, bune de stat pe terasa unde te gandesti ca a doua zi nu ai altceva mai bun de facut decat sa dormi.

La granita dintre `mai stam` si `hai sa mergem, ca e dimineata`, vamesul Chirila, cel care propovaduieste valori pozitive, a mai dat o reprezentatie.

De data asta, actorul Chirila si-a scos bruta din el si a aratat-o publicului. Unul dintre ziaristi i-a facut o poza artistului care se retragea elastic, dupa o prestatie la masa, cu multe aldehide, sa puna cornul in perna. Actorul iesit din club in strada, dar nu ca sa-si cumpere salam, era imbracat in haine de parada, de bruta pusa pe bairam.

I-a smuls aparatul ziaristului, altuia i-a trantit telefonul de pamant si, bonus, i-a indesat un pumn in falca. Ca tot era cel mai mic dintre ei. Dar asa e viata. Cel mai slab o ia mai tare pe cocoasa, iar de aceasta data, cocoasa ranita are nevoie de opt zile de ingrijire medicala.

Am vazut o poza publicata intr-un cotidian clujean cu Paul Niculescu, ca asa-l cheama pe colegul agresat, si avea o fata ca dupa o partida groaznica de sex oral cu King-Kong.

Acum, trebuie sa va spun ca, potrivit statisticilor, media de varsta a celor care asculta Vama Veche a scazut undeva spre adolescenta. Ce vor crede acesti copii, dupa ce vor fi vazut isprava musculoasa a lui Tudor Chirila? Ca daca modelul se comporta astfel, e normal.

Si dupa ce ies de la spectacole, nu este nici o problema daca imprumuta si ei behaviorismul liderilor lor si isi fac dreptate dupa bunul plac. Cu pumnii, cu picioarele, cu vorba rea, cu termeni accesibili in limbaj si expresii neacademice.

Persoana publica Tudor Chirila a considerat ca are dreptul la intimidare si a iesit din hlamida de vedeta, pe care nu a aflat ca trebuie sa o traga cu el pana la mormant. Si, in intimitatea lui, si-a lustruit pumnul preferat si a impartit dreptate. Tot in intimitatea lui, va avea de infruntat un proces, pentru ca ziaristii au facut plangeri... Facem un pas. De fapt, o mica saritura.

Oare chiar trebuie sa becalizam intreaga societate romaneasca? Numai ca nici Becali, cat este el de `conceptul Becali,` nu si-a scos bata de cioban in natura.

Ce parere poate avea un tip ca si Tudor Chirila, educat, despre faptul ca un individ se duce dimineata acasa si inainte de a trage usa dupa el, ii spune mamei sale `am sa ma-ntorc batut`? Nu cred ca si-ar putea imagina ca se va intoarce acasa in pungi de un leu, iesit din mainile unui lider de opinie.

Si starurile din SUA sar la gatul paparazzilor sau ii scuipa pe fani, dar noi inca nu ne-am integrat in America, si nici Bucurestiul in Hollywood.