Participantii la Campionatul Mondial din Germania, jucatori, oficiali, antrenori si arbitri, vor trebui sa semneze o declaratie prin care se angajeaza sa respecte toate regulile de fair-play, dar si pe cele etice.

Declaratia are in total cinci puncte, care fac referire, printre altele, la interzicerea comportamentului discriminator sau rasist, la consumul de substante dopante sau la participarea la pariuri sportive legate de Cupa Mondiala.

Prevederile celor cinci puncte ale Cartei Cupei Mondiale sunt urmatoarele:

1. Fair-play: Renunosc fair-play-ul ca regula suprema a jocului de fotbal si ma angajez sa o respect fara rezerve. Ma angajez in special sa nu recurg la mijloace sau produse interzise in scopul de a-mi imbunatati performantele.

2. Non-discriminare: Ma angajez sa am o atitudine respectuoasa si o etica ireprosabila vizavi de alti participanti la Cupa Mondiala. Condamn orice comportament jignitor, dispretuitor, discriminant si rasist, atat pe terenul de fotbal, cat si in afara lui.

3. Etica: Ma angajez sa observ si sa respect codul etic al FIFA. Demn de functia mea, voi avea grija sa ma comport intr-o maniera corecta, respectuoasa si integra fata de FIFA, comitetul de organizare local si membrii acestor organizatii, dar si fata de organele de stat si cele private.

4. Pariurile: Declar ca nu voi participa la nici un joc de noroc sau de pariuri, direct sau indirect legat de Cupa Mondiala. Ma angajez ca nici un alt membru al familiei mele nu va fi implicat in astfel de jocuri.

5. Ma angajez sa respect aceste principii de comportament pentru o Cupa Mondiala sanatoasa.

De asemenea arbitrii care vor oficia la Cupa Mondiala din Germania au primit indicatii sa sanctioneze sever gesturile care pun in pericol integritatea jucatorilor.