Raiffeisen Asset Management, companie infiintata la sfarsitul anului trecut de Raiffeisen Bank, a lansat joi, doua fonduri deschise de investitii, respectiv Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit, informeaza un comunicat de presa al companiei.

Primul fond este orientat in special spre investitii in actiuni, intr-o proportie de maxim 80%, iar cel de-al doilea este axat in special pe investitiile in obligatiuni.

Raiffeisen Prosper este un fond deschis de investitii orientat preponderant spre investitii in actiuni intr-o proportie de maxim 80%, celelalte active fiind reprezentate de instrumente financiare cu venit fix. Obiectivul fondului este cresterea capitalului pe termen mediu si lung.

Raiffeisen Prosper se adreseaza clientilor care intentioneaza sa investeasca pe pietele de capital din Romania si din alte tari.

Fondul deschis de investitii Raiffeisen Benefit se axeaza pe investitiile in obligatiuni, dar se pot face investitii si in actiuni pana la 30% din active, avand ca obiectiv un randament relativ stabil combinat cu un potential de crestere moderat. Fondul se adreseaza clientilor preocupati de nivelul actual al dobanzilor si care prefera investitiile cu grad de risc relativ scazut.

“Raiffeisen Asset Mangement (RAM) va avea fara indoiala un aport important la dezvoltarea pietei fondurilor de investitii din Romania.

Argumentele noastre sunt legate de expertiza managementului si de avantajele pe care le aduce apartenenta la un grup financiar puternic prezent in Romania, care opereaza pe piata bancara si de capital printr-o retea teritoriala diversificata”, a declarat James Stewart, vicepresedintele Diviziei Trezorerie si Piete de Capital a Raiffeisen Bank.

Stewart a mai precizat ca Raiffeisen Asset Mangement va beneficia si de expertiza Raiffeisen Capital Management din Viena, compania grupului Raiffeisen pentru administrea fondurilor de investitii. Raiffeisen Capital Management este lider pe piata din Austria si administreaza in prezent active in valoare de 37 de miliarde de euro.

Mihail Ion, presedinte Raiffeisen Asset Management a anuntat ca pe langa fondurile de investitii, clientii institutionali sau individuali cu disponibilitati financiare ridicate vor dispune si de solutii personalizate de investire din partea companiei. Raiffeisen Asset Management intentioneaza sa opereze si pe piata administrarii fondurilor private de pensii

“Vom fi prezenti si in piata administrarii fondurilor private de pensii, atunci cand aceasta va deveni operationala”, a spus Felicia Popovici, vicepresedinte Raiffeisen Asset Management si membru in conducerea Asociatiei Pensiilor Administrate Privat din Romania.

Raiffeisen Asset Management este societatea de administrare a investitiilor a grupului Raiffeisen pe piata romaneasca. Actionarul majoritar la companiei este Raiffeisen Bank Romania, cu o participare de 99.99% din capital. Compania beneficiaza de experienta acumulata de societati similare din cadrul grupului din Austria si din alte tari din Europa Centrala si de Est.

Raiffeisen Bank are peste doua milioane de clienti de retail (din care 120.000 de IMM) si peste 4.600 corporatii mari si medii, detine o retea de 225 de unitati, peste 800 de ATM-uri si peste 6000 de POS-uri. La sfarsitul anului trecut, activele totale au depasit trei miliarde de euro, Raiffeisen Bank ocupand pozitia a treia in sistemul bancar romanesc.