Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, face inca o vizita in Orientul Mijlociu, pentru a doua oara in mai putin de o saptamana, intr-o noua incercare de mediere a conflictului izbucnit, in 12 iulie, intre Israel si miscarea siita Hezbollah, dupa ce gruparea de gherila a rapit doi soldati israelieni.

Vizita doamnei Rice a fost anuntata, vineri, la Washington, de catre presedintele George W. Bush, care l-a primit pe premierul britanic, Tony Blair, in incercarea de a pune la punct un plan de incetare a conflictului.

Bush a declarat, dupa intalnirea cu Blair, ca au ajuns la un acord privind trimiterea unei forte internationale in sudul Libanului.

“Condoleezza Rice va lucra cu reprezentantii Israelului si Libanului pentru elaborarea unui text acceptabil pentru o rezolutie ONU pentru pace si pentru o stabilitate durabila in cele doua tari”, a spus Bush, precizand ca proiectul va fi prezentat saptamana viitoare.

Consiliul de Securitate al ONU va trebui sa adopte rapid o rezolutie care sa “fixeze un cadru clar pentru incetarea focului cat mai urgent si sa mandateze forta multinationala de pace”, a spus Bush.

Condoleezza Rice are programate, sambata, discutii cu premierul israelian Ehud Olmert, cu ministrul de Externe, Tzipi Livni si cu ministrul Apararii, Amir Peretz, scriu agentiile internationale de presa, citand responsabili ai Departamentului de Stat.