Luni se deschide in Delta sezonul la film. Localitatea Sfantu Gheorghe va fi, pana pe 19 august, gazda celei de-a treia editii a Festivalului International de Film Independent Anonimul. Festivalul se va deschide pe 14 august cu proiectia filmului „The Wind that Shakes the Barley”, in regia lui Ken Loach, care si-a adjudecat Palme d’Or la Cannes 2006.

Peliculele aflate in competitie la sectiunea fictiune, propuse de selectionerul Alex. Leo Serban, definesc Anonimul drept un festival de film independent. Mai mult, desi sunt in numar de doar sapte, apartin la 11 autori si acopera o arie geografica extrem de intinsa. Pentru trofeu se vor bate „Batalla en el cielo” (Mexic) de Carlos Reygadas;

„Heaven’s Doors” (Maroc) de Swel si Imad Noury; „The Aisberg” (Belgia si Franta) de Dominique Abel, Fiona Gordon si Bruno Romy - Premiul pentru cel mai bun film la Festivalul de Film de la Kiev, 2005; „Offside” (Iran) de Jafar Panahi - Ursul de Argint, Festivalul de Film de la Berlin, 2006; „Legaturi bolnavicioase” (Romania) de

Tudor Giurgiu; „Mutual Appreciation” (SUA) de Andrew Bujalski; „Peindre ou faire l’amour” (Franta) de Arnaud si Jean-Marie Larrieu.

Presedintele Juriului sectiunii de lungmetraj este regizorul iranian Bahman Ghobadi, castigatorul Trofeului Anonimul 2005 cu filmul „Testoasele pot zbura” („Turtles Can Fly”).

Editia de anul acesta are si un invitat de onoare... colectiv: „Generatia asteptata”, formata din tinerii regizori romani care s-au afirmat la festivalurile internationale.

Citeste articolul complet in Gandul