In primul semestru al anului 2006, compania ALLIANZ-TIRIAC a realizat, la nivelul consolidat al activitatilor de asigurari generale si de viata, venituri din prime brute subscrise de 541,5 mil. RON, cu 136,7 mil. RON mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Reprezentantii companiei apreciaza ca rata de crestere a afacerilor, de 34%, este una superioara ritmului mediu de crestere a pietei asigurarilor in perioada analizata.

"Aceasta inseamna ca ALLIANZ-TIRIAC Asigurari continua sa-si consolideze pozitia de lider absolut al pietei asigurarilor din Romania", declara Directorul General al companiei, Cristian CONSTANTINESCU.

ALLIANZ-TIRIAC a obtinut, in perioada analizata, un profit net preliminar de 15,84 mil. RON, dupa primele sase luni din 2006.

"Am reusit sa inregistram o dinamica excelenta a volumului afacerilor, iar in prezent, ne concentram eforturile pe dezvoltarea unor programe care sa garanteze controlul mai eficient al proceselor de subscriere a riscurilor. Aceasta abordare va asigura realizarea obiectivului principal al ALLIANZ-TIRIAC: cresterea profitabila", subliniaza Cristian CONSTANTINESCU.

Rezultatele preliminare obtinute de ALLIANZ-TIRIAC in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2006 evidentiaza competitivitatea companiei pe piata locala a asigurarilor, chiar in conditiile manifestarii unor tendinte nefavorabile a daunalitatii, in special pe clasele de asigurari auto, cele care genereaza peste doua treimi din afacerile de asigurari generale in Romania.

"Anticipam ca ALLIANZ-TIRIAC se va numara, in continuare, printre asiguratorii cu o marja a profitabilitatii situata la un nivel mult mai ridicat decat media pietei", considera Cristian CONSTANTINESCU.

Reamintim ca, in 2005, ALLIANZ-TIRIAC a obtinut un profit net de 10 mil. EUR.

"In ceea ce priveste proiectiile bugetare privind veniturile, la jumatatea anului ne-am revizuit tintele anuale in sens pozitiv, existand sanse ca ALLIANZ-TIRIAC sa fie prima societate de asigurari din Romania care va atinge, chiar in 2006, pragul de 1 mld. RON, prime brute subscrise", a incheiat Cristian CONSTANTINESCU.

mihaela.circu@mxp.ro