Delegatia Permanenta a PNL, intrunita sambata la Constanta decide daca Mona Musca si Ioan Ghise vor fi exclusi din partid. Cei doi parlamentari liberali sunt suspectati ca ar fi facut politie politica.

La scurt timp, dupa ce Mona Musca a recunoscut ca a semnat un angajament cu securitatea, liberalii au hotarat sa-i retraga sprijinul politic. Acelasi tratament a fost aplicat la inceputul saptamanii si in cazul deputatului Ioan Ghise.

Decizia liberalilor nu a fost comentata de Mona Musca, ea declarand ca asteapta verdictul CNSAS. In schimb, Ioan Ghise contesta decizia liderilor PNL, care au cerut retragerea sprijinului politic. Ghise sustine ca CNSAS a confirmat deja faptul ca el nu a facut politie politica iar conducerea partidului stia inca din 1992 ca a scris cateva note informative.

Liberalii pregatesc sanctiuni aspre pentru toti membrii de partid care au colaborat cu Securitatea. Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat luni ca toti liberalii, care au colaborat cu securitatea vor trebui sa-si prezinte demisia.