Dosar HotNews.ro

Dupa dezbaterile din Parlament, ANI a devenit o "superba inutilitate"

de L. Pirvu     HotNews.ro
Vineri, 8 septembrie 2006, 0:00Agentia de Integritate (ANI), al carei scop este controlarea averilor deminitarilor si prevenirea coruptiei, risca sa se transforme intr-o institutie inutila si formala. Nici nu au inceput bine dezbaterile din Parlament asupra proiectului de lege privind infiintarea ANI si deputatii UDMR, ai Partidului Conservator si ai PSD au si redus din atributiile necesare pentru buna functionare a Agentiei.

Initiativa parlamentarilor este criticata de mai multi reprezentanti ai societatii civile, care cer deputatilor “sa-si reconsidere pozitia” si sa nu faca din ANI o institituie ineficienta.

ANI, doar o institutie formala?

Atributiile Agentiei Nationale de Integritate privind controlul averilor, verificarea conflictelor de interese si a incompatibilitatilor au fost eliminate de catre deputati din proiectul de lege. Parlamentarii UDMR, PC si PSD si-au unit fortele si operat modificari esentiale la actul normativ sustinut de ministrul Justitiei, Monica Macovei.

La initiativa UDMR, deputatii au eliminat din titlul, preambulul si primul articol al proiectului de lege orice referire la controlul averilor si al incompatibilitatilor, lasind ANI doar cu atributii de verificare a declaratiilor de avere.

Potrivit modificarilor aduse pina acum, ANI nu va mai avea ca obiect de studiu "averea" personala a demnitarilor, ci doar "declaratia de avere" a acestora, mai exact nu poate sa compare declaratia cu realitatea, ci doar sa verifice o foaie de hartie.

Mai mult, ANI nu va mai controla, ci doar va monitoriza declararea averilor, termeni care, la propunerea UDMR, s-au substituit chiar in titlul legii. Astfel, Agentia nu va mai avea instrumente proprii de a verifica diverse situatii unde apar discrepante intre declaratii si averea afisata, ci va trimite totul sub forma de sesizare catre justitie.

O alta restrictie pe care au impus-o deputatii, a fost scoaterea din sfera atributiilor ANI a verificarii incompabitibilitatilor demnitarilor. Si ca sa duca ciuntirea articolului pana la capat, PSD a propus un amendament prin care a eliminat posibilitatea de verificare a averilor celor care au detinut functii de demnitate, din anii ‘90 incoace.

Astfel, verificarea demnitarilor se poate face doar pe perioada in care acestia isi exercita mandatul.

La articolele patru si cinci din proiectul de lege, deputatii UDMR, cu ajutorul celor de la PSD, au mai dat o lovitura luptei anticoruptie. Orice persona care sesizeaza Agentiei anumite nereguli in averea unui demnitar trebuie sa aiba dovezi in acest sens, fie acte doveditoare, fie declaratii care pot fi verificate.

Aceasta prevedere il obliga pe cel care denunta sa faca o ancheta proprie in acest sens.

Tot UDMR a introdus un amendament prin care denuntatorii sunt obligati sa-si desconspire identitatea, fapt care va reduce drastic numarul celor care vor sa faca astfel de sesizari.

Cum a fost facuta praf legea controlului averilor

In ciuda faptului ca, initial, si-a dat avizul pentru lege in sedinta Coalitiei, UDMR a pus pe masa Comisiei juridice 36 de amendamente menite sa modifice varianta Guvernului. O alta serie de amendamente au fost depuse de grupurile PSD si PC, astfel conturandu-se o noua coalitie a parlamentarilor, constituita cu scopul de a schimba actul normativ care vizeaza controlarea averilor demnitarilor.

Discutiile la Comisia juridica a Camerei Deputatilor au debutat cu un scandal intre ministrul Monica Macovei si deputati. Toti deputatii UDMR, PC, PRM si PSD au sustinut in cor ca legea este prost facuta, in timp ce Macovei, de una singura, a incercat sa le tina piept.

Deputatul PSD, Eugen Nicolici, a declarat ca PSD refuza sa voteze “o astfel de lege execrabila” pana cind nu i se aduc imbunatatiri. “Este o lege facuta pe picior si in graba. Este necesar sa i se aduca modificari, se se schimbe anumite articole care se bat cap in cap” a declarat Nicolici.

La cateva scaune mai incolo deputatul PC , Petre Calian, striga in microfon ca Agentia este Marea Adunare Nationala. „Acesta lege este o prostie, este un CNSAS al averilor. Sa o punem sub controlul Parlamentului“.

Liderul grupului UDMR, Marton Arpad, acuza la rindul sau ca multe articole din lege sunt neconstituitionale avertizandu-i pe deputati sa limiteze atributiile Agentiei.

“Daca nu scoateti incompatibilitatile de la articolul 1 ati inlocuit Comisia juridica cu o singura persoana, adica cu un inspector al acestei Agentii.”

Totodata, Marton Arpad a declarat ca daca amendamentele UDMR vor fi respinse, forma finala a legii va fi constestata la Curtea Constitutionala.

„Agentia trebuie sa se ocupe cu controlul declaratiilor, nu cu controlul averilor. Carei puteri ii apartine aceasta autoritate neprevazuta in Constitutie? Ce e aici? Un fel de CNSAS al averilor?!“, a vociferat si Sergiu Andon, presedintele Comisiei.

Si, ca sa completeze tabloul, deputatul PRM a spus cu adevarat lucrurilor pe nume: “ANI va face nani, adica nu va fi operationala”

Deputatul democrat Daniel Buda a incercat sa bareze atacurile aduse ministrului Justitiei, insa fara rezultat “Ceea ce va iesi din acest proiect de lege va fi orice altceva decat o Agentie de Integritate care sa aiba menirea cu care a fost gandita la un moment dat.

ANI va deveni doar o institutie formala, fara putere de a controla averile demnitarilor si care va manca banii statului degeaba.”, a explicat Buda.

“Luati-va legea si aduceti alta, daca ceea ce propunem noi nu va convine“, a replicat deputatul UDMR Marton Arpad.

Chiar si o parte a liberalilor a fost de acord cu variantele impuse de UDMR. Liberalul Dragos Ujeniuc a impartasit aceasi opinie conform careia legea este prost facuta. Alaturi de el a fost si proasptaul liberal Ioan Timis (fost deputat PSD)

Ministrul Justitie a incercat sa-si impuna punctul de vedere, insa fara nici un rezultat. “Eu stiu ce vreti sa faceti, sa eliminati orice forma de control a legii. Va anunt ca din acest moment legea nu mai este a mea, pentru ca cele trei modificari facute schimba, de fapt, continutul legii. Dupa opinia mea, acest proiect poate sa nu mai existe“, a punctat Macovei

Coplesita de acuzatiile si replicile acide, ministrul Justitiei a declarat la finalul dezbaterilor ca deputatii sunt manati de “anumite interese” pentru a nu le fi controlate averile. “In acest moment, coalitia de guvernare nu mai functioneaza, PSD, UDMR si PC este noua coalitie care voteaza proiectul de lege. E clar ca cei care au fost la guvernare nu vor sa fie controlati".

Potrivit unor surse Hotnews.ro din interiorul PD, reprezentantii Aliantei iau in calcul si varianta retragerii proiectului din Parlament si adoptarea lui prin ordonanta de urgenta, pentru a respecta termenele impuse de UE.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat ca daca legea va iesi ciopartita de la comisie, o va retrimite in plen, cerand deputatilor juristi sa revina la proiectul initial.

Societatea civila protesteaza

Presedintele Fundatiei pentru o Societate Deschisa, Renate Weber a declarat pentru Hotnews.ro ca modificarile aduse de deputati primelor articole din legea controlului averilor sunt ingrijoratoare.

“Amendamentele pe care domnii deputati le-au adoptat sunt o dovada clara a intereselor politice pe care fiecare le are. Au ciuntit in asa hal legea controlului averilor incat pana acum au transformat ANI intr-o institutie formala, fara putere de control. ANI, cum se prezinta in acest stadium, este o superba inutilitate” a explicat Renate Weber.

Presedintele FSD spera ca pe parcursul dezbaterii pe articole se vor reintroduce atributiile elementare de control al averilor, astfel incat “ANI sa devina operationala si eficienta.”

Totodata, fostul consilier prezidential considera ca dezbaterile vor fi in continuare aprinse si ca este datoria societatii civile sa monitorizeze activitatea Comisiei juridice de la Camera Deputatilor.”Trebuie operate modificari la capitolul de incompatibilitati, acolo unde este introdusa pentru verificare si functia de presedinte de stat; de asemenea trebuie specificat clar in actul

normativ si cine va detine controlul asupra acestei Agentii. Acestea se pot face pe parcurs” a explicat Renate Weber.

In acelasi timp, 12 organizatii non-guvernamentale si-au facut public protestul fata de modificarile facute de deputati.

Printr-un comunicat de presa semnat de ONG-uri precum Asociatia Pro Democratia, Centrul pentru Jurnalism Independent, Freedom House, APADOR-CH, Romania Societatea Academica din Romania (SAR) se face un apel catre parlamentarii din comisie “sa-si reconsidere pozitia, in interesul luptei anti-coruptie”.

“Constatam ca se manifesta in randul parlamentarilor acestei Comisii o rezistenta puternica fata de ideea unei ANI independente si inzestrate cu mijloace eficiente de a controla daca un demnitar a mintit sau nu in declaratii.

Concret, atat opozitia cat si doi dintre partenerii din coalitia de guvernare (UDMR si PC, care, prin prezenta lor in guvern, isi dadusera anterior acordul cu proiectul ANI) doresc schimbari care afecteaza lupta impotriva coruptiei”

Reprezentantii societatii civile sunt nemultumiti de amendamentele admise la primele articole ale legii. Acestia considera ca “verificarea declaratiilor de avere” este o formulare ambigua care deschide calea spre trimiterea ANI in ridicol si irelevanta.

Acestia subliniaza faptul ca prin amendamentele aprobate, Agentia va avea rol decorativ si va putea “verifica probabil doar corectitudinea gramaticala a completarii declaratiei.”

Totodata, societatea civila protesteaza fata de decizia conform careia ANI va putea verifica averile demnitarilor doar in perioada exercitatii mandatului lor.

“Legea va oferi o amnistie totala in privinta coruptiei de pana acum, ceasul se va pune pe "0" la momentul septembrie-octombrie 2006, iar mecanismele ANI, chiar asa slabite de amendamentele aprobate, va functiona practic doar pentru cei nou-veniti”, se spune in protest.

In opinia activistilor civici, “alaturi de transformare, prin aceste propuneri, ANI se transforma totodata intr-o institutie ridicola si decorativa”.

Organizatiile semnatare atrag atentia ca oficialii europeni considera o asemenea miscare drept o diluare a principiului responsabilitatii procurorilor si "o reducere a capacitatii operationale" a institutiilor respective.

Mai concret, atitudinea deputatilor UDMR, PC, PSD si PRM este o amenintare care blocheaza exact “acele institutii precum DNA care dau semne ca incep sa faca progrese in lupta anti-coruptie.”
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


82 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  si vrem republica palamentara... (Vineri, 8 septembrie 2006, 21:58)

  suca [anonim]

  chiar nu cred ca se mai pot face comentarii pe tema asta... este incredibil dar adevarat. isi bat joc de noi in cel mai josnic fel cu putinta.
 • 0 (0 voturi)    
  normal... (Vineri, 8 septembrie 2006, 23:29)

  monica L [anonim]

  acest proiect de lege ii loveste in interesul primordial pe care l-au avut cind au candidat pentru un loc de deputat sau senator.... sa se imbogateasca, sa traga tunuri mai mari decit alde businessmen-i ca Patriciu, Vintu etc.
  desigur exista si exceptii in parlament (cu litera mica!!!), dar sint putin numeroase
  toti parlemntarii care se opun sau macelaresc acest proiect ar trebui pusi pe o lista neagra de ong-urile civice iar alegatorii ar trebui sa-i embargo-izeze la viitoarele alegeri....
 • 0 (0 voturi)    
  normal... (Vineri, 8 septembrie 2006, 23:31)

  monica L [anonim]

  acest proiect de lege ii loveste in interesul primordial pe care l-au avut cind au candidat pentru un loc de deputat sau senator.... sa se imbogateasca, sa traga tunuri mai mari decit alde businessmen-i ca Patriciu, Vintu etc.
  desigur exista si exceptii in parlament (cu litera mica!!!), dar sint putin numeroase
  toti parlemntarii care se opun sau macelaresc acest proiect ar trebui pusi pe o lista neagra de ong-urile civice iar alegatorii ar trebui sa-i embargo-izeze la viitoarele alegeri....
 • 0 (0 voturi)    
  caracatita (Sâmbătă, 9 septembrie 2006, 6:25)

  cristian [anonim]

  Coalitia UDMR-PRM-PSD-PC si o parte din PNL nu este o noutate.
  Ea functioneaza de mult timp si are un liant foarte solid:
  convingerea ca banul public este al lor si il pot dijmuii
  cum cred de cuvinta. Iata un puternic motiv pentru care "europeanul" si "distinsul" domn Frunda se simte unit in cuget si simtiri cu mincatorul de excremente CV Tudor.
  Banii nu au miros.
 • 0 (0 voturi)    
  pe cine am trimis in parlament? (Sâmbătă, 9 septembrie 2006, 7:37)

  maria [anonim]

  votul uninominal ar putea fi o solutie. pe cel pe care-l votez pot, la o adica, sa-l trag de urechi. asa, liste facute de sefii de partid, in urma plocoanelor primite - nu, merci.

  cred ca ro nu va intra in 2007, am eu asa un sentiment. ne vor respinge in decembrie, cu 2 saptamani inainte.
 • 0 (0 voturi)    
  ANI (Sâmbătă, 9 septembrie 2006, 9:02)

  Valentin [anonim]

  O institutie INUTILA !! Aceasta va FI ANI in orice fel se va vota legea.Bugetivora va crea o noua oligarhie pe care o ministreasa dusa cu pluta MACOVEI vrea sa o creeze in scopuri oculteI!! Uitati-va la ea cum arata si la Dinescu, Distinsul MEMBRU al Colegiului CNSAS ,.o alta mostra de inutilitate publica si va dati seama ca ne CONTOLEAZA niste FOSTI COLABORATIONISTI NOTORIII!!!!!! Oare cum o fi ajuns MACOVEI PROCUROARE ianinte de 1989,in cea mai "securizata" instituie a Justitiei de atunci.Cum o fi ajus Dinescu MEMBRU PCR la 19 ani???!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  gunoaielor (Sâmbătă, 9 septembrie 2006, 9:32)

  Adi_tm [anonim]

  si inca o data ne este dovedit cine ne trage in jos,pai si atunci de o mai fac?mai bine sa stea linistiti si astfel se face economie la buget nu?sau mai bine ar fi o ordonanta de urgenta si pun pariu ca in doi ani de la adoptarea legii asa cum trebuie nu am mai vedea multe fete prin parlament,si eu chiar nu inteleg cine ii voteaza pe gunoaiele astea,va rog cine intelege sa ne zica si noua
 • 0 (0 voturi)    
  PD contra coalitiei pentru incurajarea coruptiei (UDMR-PRM-PSD-PC-1/2 PNL) (Sâmbătă, 9 septembrie 2006, 10:11)

  mircea [anonim]

  Asta e impresia pe care o lasa ce se intampla.

  UDMR-PRM-PSD-PC-1/2 PNL arata o NESIMTIRE exemplara. Arata ca si-au facut averile ILICIT si o sa lupte cu indarjire impotriva controlului legalitatii lor.

  RUSINE UDMR , PRM, PSD, PC si parte din PNL.

  Va promit ca nu o sa va votez niciodata!!!!

  Domnule Basescu ce se aude despre referendum-ul pentru votul Uninominal !?
 • 0 (0 voturi)    
  Pe "ACESTI" parlamentari dorim noi sa-i punem (Sâmbătă, 9 septembrie 2006, 10:53)

  Z [anonim]

  sa aleaga presedintele sau primul ministru in viitoarea republica parlamentara ?

  Prin votul uninominal ar intra in parlament numai hotii mai mici care isi vor putea face campani electorala cu banii primiti de la HOTII MARI ai Romaniei, care au interesul sa foloseasca Parlamentul in scop personal, asa cum se intampla si acum, ca sa scoata legi care sa-i LASE SA FURE CAT MAI BINE.

  Nici un om obisnuit si onest nu ar avea bani sa-si faca campanie electorala si sa concureze astfel cu PATRICIU-VOICULESCU-VANTU-BECALI si oamenii finantati de ei.

  Iata formula simplificata a VIITORULUI parlament al Romaniei

  Romanii din Top 100 al celor mai bogati est-europeni :

  58. Tiriac 900 mil. dolari
  59. Dragan 850 mil. dolari
  65. Micula 750 mil. dolari
  66. Vintu 750 mil. dolari
  70. Paunescu 700 mil. dolari
  76. Patriciu 650 mil. dolari
  81. Niculae 550 mil. dolari
  89. Becali 450 mil. dolari
  96. Voiculescu 400 mil. dolari
 • 0 (0 voturi)    
  Ceea ce se intampla acum demonstreaza (Sâmbătă, 9 septembrie 2006, 11:04)

  Ike [anonim]

  ca parlamentarii nu mai au nici o frica - de nimeni !

  NU LE MAI PASA de nimic, nici de populatia romaniei care i-a votat, nici de interesul national, nici macar de opinia publica care-i va privi de acum incolo ca pe niste pungasi ordinari care lupta cu dintii sa-si ascunda furaciunile

  RISCA - si risca totul, constienti ca nu vor mai fi alesi, doar pentru a nu fi controlati la avere pentru CAT MAI RAMAN COCOTATI ACOLO SUS

  Inca ceva notabil: iata cum nu exista nici o cale de control public asupra parlamentului si parlamentul se poate pune fara nici o limita IMPOTRIVA vointei celor care l-au ales.

  Nu mai vorbesc de vreo societate civila, pentru ca "profesorii de morala" au distrus astazi orice urma de solidaritate intre romani, sapand transee in ea.

  Vorbesc de controlul natural asupra a ceea ce se intampla in parlament, control care ar trebui sa insemne proceduri mai flexibile de a declansa alegeri anticipate de exemplu. Adica atunci cand parlamentul care rezulta din alegeri este:

  - fie rezultat in urma unei FRAUDE de proportii si astfel exprimarea vointei celor care au ales este complet alterata si nu reflecta realitatea
  - fie majoritatea parlamentara incepe sa ia decizii care sunt contrare propriului electorat.

  CE NE FACEM ATUNCI ?
  RAMANEM cu un blestem pentru 4 ani - sau putem gandi solutii de care sa ne permita EVOLUTIA ?
 • 0 (0 voturi)    
  Agentia de Integritate (Sâmbătă, 9 septembrie 2006, 13:19)

  Paponie [anonim]

  9 sept 06
  I) O BESTIE CRIMINALA care si-a bàtut joc de Romania(si care e ingrijit pe banii celor pe care i-a bàgat in groapa comunismului-Brucan), a avut dreptate din pàcate :"popor stupid".II) Dacà romanii in loc sà-si tràdeze fratii si sà se bucure numai la meciurile de fotbal la TV, bindu-si berea sau alcoolul, AR CERE CA ACEASTA AGENTIE SA VERIFICE PÌNA LA RUDELE DE gradul IX averile Hotilor care nu vor nici in ruptul capului acest lucru ?!
  Ar trài mai bine si le-ar oferi si nepotilor lor un viitor mai putin mizerabil decit cel pe care il mandateazà ACELORASI GANGSTERI ce nu vor sà fie prinsi cu ...elefantu'n sac. Suntem sau nu "POPOR STUPID"?
 • 0 (0 voturi)    
  Si? (Sâmbătă, 9 septembrie 2006, 14:54)

  suca [anonim]

  Credeti ca-i intereseaza? credeti ca au vreo remuscare? macar una mica? ne privesc de sus si rad in pumni de noi. vorbim ca sa ne aflam in treaba si ei ii vad de treburile lor.
  Credeti ca cat de cat conteaza pentru ei ca noi i-am pus acolo? suntem niste prosti pentru ei. Niste oameni de rand. pleava care voteaza si facem ce zic ei.

  O solutie ar fii ca o data pe an sa se organizeze referendum daca vrem sau nu alegeri anticipate. sa stea cu morcou in c...r mereu si sa fie atenti ce fac.
  Da cine sa voteze o asemenea lege? ei? nici in cele mai negre cosmaruri n-or sa voteze asa ceva.

  Nici votul uninominal no sa rezolve problema. in alegeri or sa fie numai zahar si miere si neavand ce sa votam punem stampila sau nu ne ducem si voteaza altii. si apoi oricum trebuie sa-i suportam 4 ani de zile indiferent ce fac. pot sa calce si oameni pe strada ca oricum scapa.

  orcum eu propun referendum anual pt alegeri anticipate!
 • 0 (0 voturi)    
  Cum sa protestam (Sâmbătă, 9 septembrie 2006, 16:58)

  Anna [anonim]

  Stam si mormaim pe la colturi precum babele ca nu ne convine ce-au facut parlamentarii din Comisia Juridica. Hai sa ne indignam constructiv si sa facem mai bine ce ne-au indemnat cei care au scris Apelul Coalitiei pentru o Guvernare Curata (textul complet se gaseste pe www.sar.org.ro, spre exemplu)

  Putem sa scriem pe mail reprezentantilor nostri in Parlament, exprimandu-ne dezacordul; daca toata lumea le face scandal, presiunea o sa fie foarte mare asupra lor sa faca in plen ceea ce trebuie. Ei se bazeaza ca au facut inca o mizerie care trece neobservata. Hai sa le aratam ca nu e asa.

  Ca sa va fie mai usor, am facut o lista cu adresele de e-mail ale deputatilor care au distrus textul de lege. Lista de nume se gaseste in Apelul complet al Coalitiei pentru o Guvernare Curata - pe care il puteti vedea pe site-ul SAR de mai sus:

  sergiu.andon@cdep.ro - Sergiu Andon (PC), Presedinte Comisie
  fiordache@cdep.ro - Florin Iordache (PSD), Vicepresedinte Comisie
  george.baesu@cdep.ro - George Baesu (PSD), Secretar Comisie
  jipaflorinaruxandra@cdep.ro - adresa de pe site-ul Camerei Deputatilor pentru Florina Ruxandra Jipa (PRM), Secretar; adresa insa nu merge;
  marton@cdep.ro - Marton Arpad-Francisc (UDMR), sustinator amendamente, ne-membru al Comisiei
  mateandras@cdep.ro - Mate Andras Levente (UDMR)
  mirela.adomnicai@cdep.ro - Mirela Elena Adomnicai (PSD)
  razvanbobeanu@cdep.ro - Razvan Petrica Bobeanu (PSD)
  enicolicea@cdep.ro - Eugen Nicolicea (PSD)
  cdumitrescu@cdep.ro - Cristian Sorin Dumitrescu (PSD)
  v.ponta@cdep.ro - Victor Viorel Ponta (PSD)
  lbolcas@cdep.ro - Lucian Augustin Bolcas (PRM)
  petru_calian@yahoo.com - Petru Calian (PC)
  bogdan.ciuca@cdep.ro - Liviu Bogdan Ciuca (PC)
  lianadumitrescu@cdep.ro - Liana Dumitrescu (Asociatia Macedonenilor)
  m.grosaru@cdep.ro - Mircea Grosaru (Asociatia Italienilor)
 • 0 (0 voturi)    
  Corect, Anna ! (Sâmbătă, 9 septembrie 2006, 17:36)

  DD [anonim]

  Daca Nastase - DEPUTAT PSD - intra pe forum la JN - sa-i trimitem si noi IMPONDERABULULUI, mail-uri sa vada cum arata nemultumirea oamenilor fata de ce face PSD cu interesul national !
  Sa vada cum e si cand NE FACE RAU DIRECT - si sa nu aibe parte numai de distractie, pe forumuri si pe seama noastra !

  CE FAC EI ACUM - ASTA SA PRIMEASCA LA VIITOARELE ALEGERI !!!
 • 0 (0 voturi)    
  moarte gunoaielor ! (Sâmbătă, 9 septembrie 2006, 18:15)

  viox [anonim]

  Credeti ca gunoaiele astea isi citesc mail-urile ??
  De ce nu fac galagie forurile europene, caci stiu foarte bine ce se intampla ? Probabil pentru ca putin le pasa. Sunt foarte interesati de libertatile homosexualilor dar inchid ochii cand e vorba de hotia generalizata din Romania. Au ei interesele lor. Alte lepre !
 • 0 (0 voturi)    
  m-am saturat (Luni, 11 septembrie 2006, 3:09)

  un om satul [anonim]

  m-am saturat de porci de toate culorile politice, de minciunile lor, m-am saturat de Romania, mi-e lehamite...Sunt departe de tara si prefer asa. Sa le fie rusine!!!
 • 0 (0 voturi)    
  proteste in strada (Miercuri, 14 martie 2007, 14:53)

  ce conteaza [anonim]

  ar trebui sa organizeze cineva proteste de strada si sa arate nemultumirea fata de ceea ce se hotaraste in parlament

  daca nimeni nu iese in strada inseamna ca toata lumea e multumita .....

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by