Incident neplacut in a doua zi a vizitei Papei Benedict al XVI-lea in Germania, tara sa natala. Casa din Bavaria unde s-a nascut Suveranul Pontif a fost vandalizata de persoane necunoscute, care au aruncat cu vopsea albastra peste cladire. Papa urma sa viziteze luni fosta sa locuinta, recent renovata, transmite Reuters.

Intre timp, Suveranul Pontif a oficiat o slujba in aer liber la Munchen, in prezenta a peste 230 de mii de persoane.

Papa Benedict a sosit in Bavaria sambata, pentru o vizita de sase zile la Munchen, unde a fost arhiepiscop intre 1977 si 1982, inainte de a fi promovat prefect al Congregatiei pentru Doctrina Credintei de la Vatican (fosta Inchizitie). Aceasta este cea de-a doua vizita a Sfantului parinte in Germania si a patra efectuata in strainatate de cand a urcat pe scaunul pontifical.

Papa Benedict al XVI-lea a afirmat ca aceasta vizita este consacrata reinvierii crestinismului, aflat in declin de cateva decenii atat in Germania, cat si in multe alte tari occidentale. El a deplans faptul ca "traim intr-o lume surda la glasul Domnului, in care domina cinismul si ofensa fata de tot ce e sfant".