Sperietoare pentru tarani, impozitul pe terenul agricol ii va ingrozi, in scrut timp, si pe proprietarii de la oras.

Conform modificarilor Codului Fiscal, care vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2007, acestia vor plati un impozit pe terenurile agricole intravilane cu 25% mai mare.

Pentru tarani, se profileaza un nou bir: impozitul pe productia agricola. S-ar putea sa existe insa o pasuire din partea guvernantilor - amanarea aplicarii acestei taxe pana in 2008.

Ultimele modificari aduse Codului Fiscal prevad cresteri de 25% pentru impozitul perceput pe terenurile agricole din intravilan. Astfel, nu mai este o afacere sa mentii terenurile in registrele agricole, pentru ca impozitele vor fi aproape la fel de mari precum cele la terenurile destinate constructiilor.

Anul acesta, conform modificarilor aduse Codului Fiscal de pachetul de legi ale proprietatii, taranii care detin teren agricol trebuie sa plateasca primele impozite „adevarate” pentru suprafetele pe care le detin.

Daca, pana anul tre-cut, fiecare hectar de teren agricol situat in extravilan era taxat cu un leu (10.000 de lei vechi), acum se percep de la 20 pana la 36 de lei pentru terenul arabil, intre 12 si 20 de lei pentru pasuni, 40 de lei/ha pentru vii sau livezi si 9 de lei/ha pentru paduri. De asemenea, statul taxeaza cu 24 de lei noi un hectar de luciu de apa.

Integral in EVZ