Dupa 10 ani, o echipa din Romania revine in cea mai puternica intrecere a cluburilor de fotbal din lume, scrie Onlinesport.ro. Stelistii au fost intorsi din drum din cauza unei unei fisuri la geamul cabinei pilotilor. S-a spart ghinionul, cred cei de la Gazeta Sporturilor. Momentul adevarului pentru Steaua, scrie EVZ. Ucrainenii mizeaza pe 50.000 de fani, scrie Sport Total. Cosmin Olaroiu a venit in fata presei constient ca formatia sa are sansa a doua in meciul de asta-seara, scrie Prosport.

Un altfel de Dinamo - Steaua

preluare Onlinesport.ro

Steaua are un meci cu Dinamo. Dar nu cu Dinamo Bucuresti in Liga 1, ci in Liga Campionilor cu Dinamo Kiev. Dupa 10 ani, o echipa din Romania revine in cea mai puternica intrecere a cluburilor de fotbal din lume.Un altfel de fotbal, o altfel de lume, o altfel de provocare.

Steaua se intoarce in grupele Ligii Campionilor. "Ros-albastrii" infrunta in deplasare Dinamo Kiev, cel mai slab cotat dintre adversarii pe care urmeaza sa-i intalneasca in Grupa E (urmeaza Real Madrid si Olympique Lyon), dar misiunea se anunta extrem de grea.

Dupa saptamani de declaratii razboinice si promisiuni fata de suporteri, apropierea debutului a temperat treptat avantul oamenilor lui Gigi Becali, care luni, in ajunul plecarii, s-au rezumat chiar sa spuna ca "in acest an vrem sa acumulam doar experienta!".

E insa prea putin pentru ambitiile latifundiarului care taie si spanzura in Ghencea. Gigi Becali vrea mai mult decat statutul de sparring-partner, iar meciul de la ora 21.45 (in direct la Pro TV), reprezinta un veritabil moment al adevarului pentru Steaua.

In fata unei alte forte a Estului, Dinamo Kiev, "ros-albastrii" vor vedea daca sunt intr-adevar competitivi la acest nivel sau este nevoie de alte eforturi pentru a ajunge la un nivel competitiv in Liga Campionilor.

Onlinesport.ro.

Olaroiu: Steaua porneste cu sansa a doua

preluare Sport Total

Cosmin Olaroiu este constient ca Steaua porneste ca outsider in grupa E si crede ca nu ar fi un dezastru daca echipa sa va pierde astazi, cu Dinamo Kiev. Oli considera ca Ucraina a progresat la fotbal.

Cosmin Olaroiu, antrenorul ros-albastrilor, a sustinut aseara, la stadionul lui Dinamo Kiev, conferinta de presa prilejuita cu primul meci al stelistilor in Liga Campionilor la o distanta de 10 ani. Linga Oli, la intilnirea cu ziaristii, a venit si Banel Nicolita.

"Intilnim Dinamo Kiev, o echipa care provine dintr-o tara aflata intr-un real progres din punct de vedere fotbalistic. La fel cum se intimpla si in Romania. Ne vom juca sansa, asa cum am facut-o mereu, pentru ca nu avem nimic de pierdut. Sintem constienti insa ca pornim ca outsideri, iar daca vom pierde, nu va fi o tragedie, dar nici placut nu o sa fie", a declarat Oli. Acesta si-a analizat adversara din aceasta seara in cinci jocuri.

In "dubla" cu Fenerbahce, in meciul din Supercupa si in ultimele doua partide de campionat. "Ucrainenii dispun de un lot echilibrat, cu jucatori valorosi, care sint bine organizati in teren, au o dinamica buna si stiu ce partitura sa interpreteze", a mai spus Oli, care a fost completat de Nicolita:

"Am sustinut meciuri si mai importante decit este acesta, de exemplu, semifinala Cupei UEFA cu Middlesbrough. Sincer, linia lor de atac m-a impresionat cel mai mult. Sint convins de faptul ca ne asteapta o partida foarte grea. Imi doresc, insa, sa reusim un joc bun si sa obtinem un rezultat pozitiv, care sa ne dea incredere pentru mai departe".

Sport Total.