OMNILOGIC anunta definitivarea procedurilor de achizitie a SoftNet Development & Consulting (SD&C), una dintre cele mai importante companii de servicii IT si software din Romania, de la detinatorul SoftNet Group.

Contractul dintre OMNILOGIC si SoftNet Group stipuleaza ca OMNILOGIC va cumpara 100% din actiunile SoftNet Development & Consulting - cu aplicabilitate imediata. Contractul este semnat de Vasile Baltac, presedinte SoftNet Group, respectiv Gabriel Marin, director general OMNILOGIC.

Conform prevederilor acordului de achizitie, lui Vasile Baltac ii este garantat un loc in consiliul de administratie al SD&C pentru o perioada de cel putin 2 ani, pentru a sprijini si sustine perioada de tranzitie. OMNILOGIC va pastra numele SoftNet Development & Consulting (SD&C).

Managementul executiv al SD&C va ramane neschimbat, Mihai Popescu fiind in continuare CEO SoftNet Development & Consulting.

Vasile Baltac, presedinte si CEO SoftNet Group, a afirmat: "este o bucurie sa vad ca tot ce am construit vreme de 10 ani a fost, inca o data, recunoscut ca fiind un brand de top in industria IT din Romania.

In numele tuturor fostilor actionari, felicit OMNILOGIC pentru aceasta achizitie si doresc SD&C numai afaceri de succes care vor continua, sunt sigur, sa legitimeze SD&C drept o organizatie de top in Romania.

Fiind unul dintre primele holdinguri IT din Romania, SoftNet Group va continua sa dezvolte celelalte 4 companii pe care le controleaza, punand accentul pe extinderea serviciilor IT pentru sectorul companiilor mici si mijlocii si pe parteneriate cu companii straine. Asa cum am facut cu SD&C, SoftNet Group va continua sa genereze noi afaceri in cadrul grupului".

Gabriel Marin, director general OMNILOGIC, a declarat: "sunt foarte bucuros ca am finalizat acordul de achizitie. Am cercetat piata timp de 2 ani pentru a identifica o companie potrivita care sa furnizeze complementaritate competentelor si valorilor cheie ale OMNILOGIC.

Dintr-un numar as spune destul de mare de companii, am selectat SD&C pentru profesionalismul lor si pentru competentele lor tehnice si comerciale.

Odata cu produsele proprii extrem de apreciate si valoroase (cum ar fi produsele software eBank si eDoc), faptul ca SD&C este principalul partener IBM pe palierul de software si servicii high-end a fost un argument foarte puternic in favoarea acestei achizitii. Nu in ultimul rand, as dori sa multumesc actionarilor, in special d-lui.

Vasile Baltac pentru felul in care a creat si administrat SD&C - ca fondator si presedinte al consiliului de administratie - si d-lui. Mihai Popescu, pentru executie eficienta in calitate de CEO. Impreuna ne vom stradui sa transformam SD&C in una dintre companiile lider pe piata software si servicii IT din Romania"