Caz incredibil la Craiova. Un baietel de doua luni a disparut, joi seara, de la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Craiova. Politia a fost pusa pe jar, judetul Dolj fiind luat la puricat de oamenii legii, in cautarea micutului. Nou-nascutul a fost vazut pentru ultima data joi dupa-amiaza, atunci cand cadrele medicale s-au dus sa-l hraneasca.

Directoarea Spitalului Judetean de Urgenta Craiova, Cristina Calangiu, a spus ca asistentele au ascuns disparitia copilului, incercand sa-l gaseasca pe cont propriu. Calangiu a afirmat ca a fost declansata o ancheta interna pentru a se vedea cum a fost posibil sa dispara copilul din spital.

Politistii au inceput de joi seara cautarile in cazul bebelusului. Oamenii legii au ridicat aseara casetele de la camerele de supraveghere ale spitalului. Comisarul Georgel Enescu, comandantul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj, a declarat, ieri dupa-amiaza, pentru Adevarul ca exista mai multe piste pe care subordonatii sai le au in vedere.

"Nu excludem pe nimeni dintre suspecti. Avem un cerc mai mare de persoane, iar ancheta este in plina desfasurare", a spus Georgel Enescu. "Am intreprins deja cautari la parintii baietelului. Nu excludem posibilitatea ca o ruda a copilului sa fi venit sa il fi luat, avand in vedere faptul ca parintii nu aveau posibilitati sa il intretina", a mai spus Enescu.

"Cercetam toate mamele ale caror copii au decedat in spital in ultimele zile. Ne gandim ca poate o mama disperata a recurs la un astfel de gest. Este un caz ciudat si noi plecam de la zero", a spus Enescu. Surse din politie sustin ca este posibil ca persoana care a luat copilul sa fi avut un complice printre angajatii Spitalului de Urgenta.

Copilul se afla la maternitatea spitalului inca din luna iulie. Copilul s-a nascut la Calafat pe 22 iulie.

Dar pentru ca s-a nascut prematur a fost transferat pe data de 23 iulie la maternitatea Spitalului de Urgenta din Craiova. Cu toate ca medicii au declarat ca micutul fusese abandonat, directorul Directiei Judetene pentru Protectia Copilului Dolj, Florin Stancu, ii contrazice. "Micutul nu a fost abandonat de familia sa.

Familia copilului locuieste la Motatei (n.r.-localitate situata la 80 de kilometri de Craiova). Tatal baiatului este orb si mama nu putea sa vina mai des la spital. Familia mai are trei copii, de trei, sase si zece ani", a spus Stancu.

"Am verificat si ne-am dat seama ca familia nu se gandeste sa-l paraseasca. Doar ca nu puteau sa-l ia acasa pana nu ajungea la greutatea de 2500 de grame. In plus, daca voiau sa-l abandoneze, nu-l mai recunosteau pe micut. Baiatul are certificat de nastere si este recunoscut de tatal sau", a mai spus Stancu.

Citeste articolul complet in Adevarul