Liderii PSD de la centru s-au intalnit, sambata, cu presedintii organizatiilor judetene.

Presedintele PSD, Mircea Geoana a anuntat, la finalul intalnirii, ca au inceput in interiorul partidului dezbateri pentru modificarea statutului formatiunii iar in 9 decembrie 2006 va avea loc un Congres extraordinar al social-democratilor in care se va discuta tocmai despre aceasta problema.

Conducerea partidului doreste schimbarea statutului astfel incat presedintele ales sa-si poata numi echipa.

Mircea Geoana a prezentat si calendarul unor actiuni viitoare ale PSD. Intre altele, in 12 octombrie, social-democratii vor incepe impartirea de fluturasi in tara in care va fi specificata pozitia PSD fata de actuala Coalitie iar in 3 noiembrie va fi Consiliu National unde va fi stabilita oferta politica a partidului si directiile de actiune.

Geoana spune ca PSD va intra intr-o faza mult mai radicala decat pana acum si ia in calcul introducerea unor motiuni de cenzura pe probleme ale cetatenilor.

Pe de alta parte, liderii PSD au stabilit ca noul presedinte al tinerilor social-democrati va fi ales la Congresul TSD din 18 noiembrie.

Noul sef al TSD il va inlocui pe Victor Ponta care nu mai poate candida pentru un nou mandat, deoarece a depasit 35 de ani, varsta maxima pana la care poate face parte din randul tinerilor PSD.

Pana acum, deputatii Nicolae Banicioiu si Claudiu Manda au anuntat ca vor candida pentru acest post.

Discutiile se desfasoara si in contextul in care, preasa a scris ca mai multi membrii ai partidului negociaza cu Partidul Conservator pentru a se inscrie in aceasta formatiune.