Adunarea Generale a Actionarilor Romexterra Bank a decis, marti 17 octombrie, modificarea structurii si componentei Consiliului de Administratie al bancii, potrivit unui comunicat al institutiei de credit. Astfel, structura Consiliului de Administratie a fost redusa de la 11 la 7 membrii, din care, patru sunt reprezentantii noului actionar majoritar.

La propunerea MKB Bank, membru al grupului Bayerische Landesbank, Gerhard Gribkowsky, Ralph Schmidt, membri ai conducerii executive a Bayerische Landesbank, Neil A. Watson, membru al Consiliului de Administratie al MKB Bank si Tamas Erdei, presedinte si director executiv al bancii ungare, au fost numiti membrii in cadrul Consiliului de Administratie al Romexterra Bank.

Totodata, au fost reconfirmati in functie Adrian Radu, presedintele bancii, Vasile Rosca si Gheorghe Iliescu, vicepresedinti.

Actionarii au mai aprobat si relocarea sediului real al Romexterra Bank, incepand cu 15 decembrie, in cladirea Millennium din Bucuresti.

In data de 5 octombrie, MKB si Romexterra au incheiat contractul prin care banca ungara a devenit actionarul majoritar al institutiei romanesti de credit, controland 55,36% din capitalul social al acesteia.

La sfarsitul anului trecut, Romexterra Bank a inregistrat un profit brut de 6,2 milioane euro, in crestere cu 120% fata de profitul obtinut in anul 2004, iar la finele primului trimestru al anului 2006, banca a obtinut un profit de 2,45 milioane euro, in crestere cu 77,11% fata de aceeasi perioada de referinta. In prezent, banca are o cota de piata de 0,8%.

Romexterra Bank este activa pe piata romaneasca a serviciilor bancare, pe piata serviciilor de leasing, prin Romexterra Leasing IFN si pe piata investitiilor financiare, prin Romexterra Finance.