Circulatia rutiera intre Casa Presei Libere si Aeroportul Baneasa a fost redeschisa duminica, la ora 16:00, dupa doua saptamani de lucrari la podul feroviar de langa fantana Miorita. Totodata, drumul care traverseaza podul a fost latit la patru benzi pe sens.

Initial, autoritatile au promis ca drumul va fi inchis doar 10 zile, dar constructorii au mai cerut un ragaz pentru terminarea lucrarii. Potrivit Realitatea TV, o alta varianta ar fi fost circulatia alternativa pe un singur sens, insa lucrarile s-ar fi intins pe o perioada de aproape patru luni.

Noul pod a fost inaltat asa incit sa permita trecerea pe sub el si a autovehiculelor cu o inaltime de pana la 5 metri. In plus, drumul care traverseaza podul a fost latit la patru benzi pe sens.

"Firma care s-a ocupat de lucrari, Arcada Company din Galati, a facut o treaba foarte buna, imi pare bine sa spun acest lucru. Sa executi o astfel de lucrare in numai 14 zile este un lucru demn de lauda", a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. "Trenurile vor putea circula cu 160-200 km/ora fata de 120 km/ora cat avea inainte.

Insa la monentrul de fata, nu avem noi trenuri care pot circula cu asemenea viteza", a explicat ministrul Berceanu.

Potrivit estimarilor lui Radu Berceanu, valoarea investitiilor pentru Podul Miorita se ridica la aproximativ 200 milioane de euro.

Potrivit NewsIn, dupa redeschiderea circulatiei rutiere, CFR SA va continua lucrarile deaspura podului, termenul de finalizare al lucrarilor fiind trimestrul ll din 2007. Pana la finalul acestei luni, firmele interesate de reabilitarea tronsonului Predeal -Comarnic vor putea sa depuna caietele de sarcini.