Curentul sustine ca purtatorul de cuvant al PNL ar fi un apropiat al lui Sorin Ovidiu, in timp ce EVZ se intreaba daca Barroso nu a a respins deja candidatura lui Vosganian. Cotidianul publica un scurt interviu cu Marius Tuca, care sustine in continuare ca informatiile publicate cu o zi in urma sunt adevarate. Jurnalul National scrie ca Varujan Vosganian ar fi colaborat cu fosta Securitate si aduce noi argumente. Romania Libera trece in revista titlurile aparute in presa europeana referitor la desemnarea candidatului Romaniei pentru functia de comisar european.

L-a respins Barroso deja pe Vosganian?

Agentia France Presse sustine ca presedintele Comisiei Europene l-a recuzat pe roman pentru functia de comisar UE.

Jose Manuel Barroso a respins candidatura lui Varujan Vosganian pentru functia de comisar european, sustin surse diplomatice de la Bruxelles, citate de Agentia France Presse.

Temeri la Bruxelles

Semnalele negative la adresa lui Vosganian trimise de socialistii si conservatorii din Parlamentul European au constituit un avertisment pentru Barroso. Precautiile presedintelui Comisiei Europene sunt justificate, in conditiile in care votul negativ pentru unul dintre cei doi comisari roman si bulgar inseamna respingerea intregii Comisii.

Integral in EVZ

Primul pas al integrarii: Circul comisarului

Tuca arunca pisica la Turcu

Avind in vedere declaratiile presedintelui Basescu, care a sustinut ca stie cu siguranta ca Vosganian nu are dosar, si ale SIE, care a spus acelasi lucru, va mentineti convingerea ca cele publicate de „Jurnalul National“ sint corecte

Dimpotriva, ultimele evenimente si declaratii mi-au intarit convingerea - faptul ca aseara in loc sa dea ochii cu presa, a ocolit-o...

El sustine ca i-a fost cerut acest lucru de la UE, sa nu faca declaratii...

Nu i-a cerut-o nimeni.

Aveti informatii in sensul asta?

Aceleasi informatii pe care le-a oferit si dumnealui presei...

Adica nimic.

Nimic.

Aveti si probe? V-a oferit Liviu Turcu detalii concrete?

Nu am nici un detaliu concret. Dl Liviu Turcu a scris un articol pe care l-am publicat in „Jurnalul National“. Este un colaborator vechi al ziarului, de aproape 3 ani, n-am pus niciodata la indoiala ce a scris Domnia sa. Am publicat ce a scris, ca si cind ar fi facut parte din redactia „Jurnalului National“.

Integral in Cotidianul

Dovezile legaturii Vosganian - Vantu

Varujan Vosganian l-a vizitat in numeroase randuri pe SOV, la domiciliile acestuia, fapt declarat, pe propria raspundere, de oamenii angajati de Vintu sa-i pazeasca locuintele. "Curentul" publica in exclusivitate aceste declaratii in care numele lui Vosganian apare in repetate randuri, semn ca actualul candidat al Romaniei pentru functia de comisar european era un apropiat al casei.

In unele declaratii numele liberalului apare alaturi de cel al lui Nicolae Popa, unul dintre locotenentii lui SOV, urmarit in prezent prin Interpol.

Integral in Curentul

O stare de confuzie: o desemnare cat un mare esec

BBC: "Desemnarea lui Varujan Vosganian in functia de comisar european risca sa fie sortita de la inceput esecului. Barroso a desemnat-o pe Meglena Kuneva, candidata din partea Bulgariei, drept comisar european pentru Protectia Consumatorilor. Nu e exclus ca Vosganian, care e deja serios contestat de Grupul Socialist din Parlamentul European, sa fie inlocuit".

Les Echos: "Romania probabil va trebui sa propuna un alt candidat".

EUObserver: "Numirea comisarului roman ridica semne de intrebare".

Reuters: "Presedintele Comisiei Europene a acceptat propunerea Bulgariei, dar a amanat confirmarea candidatului roman, desi s-a intalnit cu el la Bruxelles".

Financial Times: "Candidatul Bucurestiului pentru functia de comisar UE a fost subiectul unor intense dezbateri in cercurile europene, pe fondul criticilor ca nu este o personalitate cunoscuta si ar fi avut legaturi cu oameni de afaceri".

France Presse: "La Bucuresti domneste o stare de confuzie legata de nominalizarea viitorului comisar european, dupa ce senatorul liberal Varujan Vosganian, propus miercuri de guvern, a fost primit cu raceala la Bruxelles".

Romania Libera