Deconspirarea fostelor privatizari ca politie politica a scos la iveala o adevarata retea de "crima organizata" in jurul bulgarului Stancev care, potrivit procurorilor, ar fi obtinut informatii confidentiale de la diversi demnitari din ministerele Telecomunicatiilor si, respectiv, Economiei.

Celebrul Mucea si anonimul Donciu au deja interdictie de a parasi Capitala iar al treilea nominalizat, ministrul Codrut Seres, se apara declarand ca s-a intalnit cu Stancev numai in cadru oficial iar serviciile secrete nu l-au avertizat asupra banuielilor de spionaj care planau asupra bulgarului.

N-ar fi exclus ca dl Seres, fiind ultimul din reteaua energetica a ministrilor Economiei, sa deconteze si pentru ceilalti - urma scapa turma - dar asta nu-i simplifica soarta chiar daca, la randul sau, acesta-i acuza pe sefii serviciilor secrete, dnii Timofte si Fulga, de tainuirea spionului.

La cate razboaie se duc intre diferite partide si clanuri, le este greu si serviciilor secrete sa serveasca pe toata lumea - si indeosebi tara, ultima pe lista, cu voia dumneavoastra. Altfel cand sa se mai ocupe si de sondaje? Dupa cum marturisea dl Geoana intr-un binevenit si prostanac acces de sinceritate: "si noi am manipulat sondaje cand eram la guvernare si tineam PNL si PD la 8-9%".

Aflat in campanie pentru un nou mandat, dl Geoana face turul filialelor PSD pe care incearca sa le seduca fie prin asemenea sinceritati, fie prin magulirea liderilor locali. La Galati insa, tocmai cand il declara pe primarul Dumitru Nicolae drept "o stanca rezistenta in fata oricaror vicisitudini", stanca Nicolae a atipit in prezidiu nerezistand vicisitudinilor oratorice ale dlui Geoana.

Cazut din guvern din pricina vicisitudinilor liberale, dl Flutur s-a declarat mult mai rezistent avertizand liderii PNL ca "am periculos de multa energie pentru ei".

La ce pret? De OMV? Dosarul energiei politice se complica: dl Bogdan Olteanu a anuntat ca PNL vrea sa atraga Actiunea Populara si pe dl Emil Constantinescu "in unificarea dreptei" alaturi de PNTCD - care e curtat in acelasi scop si de PD si de platforma Stolojan.

Se vede ca au invatat, ca presedintele Basescu la Spitalul Judetean din Timisoara, metoda resuscitarii unor trupuri politice pe care le-au calcat in prealabil cu masina. Presedintele a exersat pe un manechin si pe buna dreptate. Politica (si nu numai ea) a inceput sa apartina manechinelor care-si schimba doctrinele, partidele si opiniile dupa sezon, si mai ales dupa tarif: sa platiti bine.