Candidatul din partea Romaniei pentru Curtea Europeana de Audit, Ovidiu Ispir, a fost aprobat, marti, cu un numar de 356 de voturi pentru, 229 impotriva si 51 de abtineri, relateaza NewsIn.

Votul favorabil vine la doua saptamani dupa ce grupul parlamentar al popularilor europeni, cel mai bine reprezentat in PE anuntase ca nu-l va sustine nici politic, nici moral pe Ovidiu Ispir, din cauza scandalurilor financiare in care ar fi implicat.

Ovidiu Ispir, consilier la Curtea de Conturi, a fost nominalizat de catre premierul Calin Popescu Tariceanu drept candidat pentru functia de membru al Curtii Europene de Conturi, la propunerea presedintelui Curtii de Conturi a Romaniei, Dan Drosu Saguna.

Candidatura sa a fost avizata, la finele lunii noiembrie, de Comisia de control bugetar a PE, insa grupul popularilor europeni (PPE) - cel mai mare grup politic din PE, cu 264 de membri- anunta ca nu il va sustine pe Ispir, avand in vedere ca in timpul audierilor din Comisia de control bugetar nu si-a dovedit priceperea pentru acest post.

Ovidiu Ispir a fost numit de Parlament in functia de consilier la Curtea de Conturi pentru un mandat de 6 ani, din februarie 2002, calitate in care se ocupa inclusiv de auditarea fondurilor ISPA si SAPARD acordate Romaniei.

El a lucrat la Curtea de Conturi si in perioada 1999-2002, iar anterior fusese consilier al ministrului Finantelor (1997-1999), vicepresedinte pe probleme economice si financiare la societatea comerciala pe actiuni Group Management (1994-1997) si director economic la CATT Bucuresti (fostul birou de turism pentru tineret BTT), 1990-1994.