Autoritatile centrale ale statului, in frunte cu presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, au uitat complet de comemorarea Revolutiei din 89. Singurii care si-au amintit sa cinsteasca onoarea eroilor cazuti in decembrie au fost membrii asociatiilor de revolutinoari.

Vineri, in Piata Revolutiei s-a desfasurat comemorarea eroilor cazuti in decembrie 1989, insa prezenta la acest eveniment a fost una redusa, singurii care au depus coroane de flori fiind membrii asociatiilor de revolutionari.

"Pornind de la domnul presedinte, care anul trecut a zis ca se inclina in fata revolutionarilor, de aceasta data nu mai apare nimeni printre noi", a declarat Ion Cristian Lefter, presedintele Ligii Nationale a Luptatorilor din decembrie 1989.

Printre cei care au depus coroane de flori in Piata Revolutiei au fost Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei, si Petre Roman, primul premier post-decembrist.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu si primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, au fost absenti de la eveniment. De altfel, cei doi lideri ai statului nu au fost prezenti nici la sedinta solemna inchinata Revolutiei din 89 desfasurata miercuri la Parlament.

Nici parlamentarii nu s-a inghesuit sa participe la comemorarea a 17 ani de la Revolutia din decembrie 89. La sedinta solemna desfasurata in cursul acestei saptamani, prezenta senatorilor si deputatilor a fost una foarte redusa. Mai mult, alesii poporului nu au depus coroane nici macar in circumscriptile care le reprezinta.