Unii dintre liberalii perdanti nu s-au resemnat si au candidat, sambata seara, pentru Biroului Politic Central al PNL. Intre acestia Adrian Iorgulescu, Romeo Stavarache, Marius Nicoara sau Stefan Ungureanu si Cristi David.

Ministrul Culturii Adrian Iorgulescu a devenit membru in Biroul Politic Central al PNL, responsabil cu profesiile liberale, fiind votat de 796 de liberali.

Membru cu atributii pe comisiile de specialitate este Relu Fenechiu care a obtinut 772 de voturi, responsabil cu reteaua electorala este Mircia Muntean - 641 de voturi.

Responsabil cu Cancelaria in BPC este Vlad Moisescu - 1150 de voturi, responsabil cu programe si evenimente - George Scutaru - 1204 voturi, responsabil cu formarea si instruirea - Cristian David - 987 de voturi, responsabil cu politicile sociale - Catalin Micula - 501 voturi.

Membrii BPC pe regiuni

Regiunea Nord - Est va intra in responsabilitatea lui Romeo Stavarache - 1030 de voturi, pentru regiunea Sud - Est a fost ales Nini Sapunaru - 798 de voturi, responsabil pentru regiunea Sud - Vest este Emilian Francu - 808 voturi.

Regiunea Vest este responsabilitatea lui Cristian Busoi - 971 de voturi iar cea de Centru a lui Aristotel Cancescu - 872 de voturi.

Adrian Semcu raspunde de regiunea Sud fiind ales cu 675 voturi iar Marius Nicoara va fi responsabil pentru regiunea Nord - Vest, obtinand 552 voturi.

Regiunea Bucuresti - Ilfov va fi de competenta Cristinei Pocora aleasa cu 404 voturi.

Pentru cele 15 locuri disponibile s-au inscris 35 de candidati: pentru cele sapte posturi de la centru -14 candidati, iar pentru cele opt posturi pe regiuni de dezvoltare -21 de candidati.

Pentru aceste posturi si-au depus candidatura cativa liberali care au pierdut vineri functiile de vicepresedinti. Este vorba de Adrian Iorgulescu, Romeo Stavarache, Marius Nicoara si Mircea Ciopraga.

Concurenta cea mai mare a fost pentru regiunea opt de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, unde s-au inscris cinci candidati: Mircea Ciopraga, Mihai Georgescu, Dan Meran, Cristina Cocora si Gabriel Zamfir.