Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a continuat atacul la adresa presedintelui Traian Basescu si a apropiatilor acestuia in emisiunea "Sinteza zilei" de pe Antena 3.

"Sa traiti. M-am prezentat la dumneavoastra". "Da. Mi-a spus presedintele Basescu sa am grija de tine". Acesta ar fi fost dialogul dintre fostul ministru al Transporturilor, Gheorghe Dobre, si Dorinel Umbrarescu, numit si "regele asfaltulului", a dezvaluit premierul Tariceanu.

Acuzele aduse presedintelui Basescu de catre premierul Tariceanu

  • presedintele Basescu a tinut un discurs in care cerea firmelor romanesti de constructii sa se uneasca ca sa poata castiga licitatii in fata firmelor straine. In urma discursului presedintelui caietul de sarcini a fost schimbat si castigator a fost patronului restaurantului Golden Blitz, un apropiat al presedintelui Basescu.

  • firmele apropiate presedintelui au castigat contractele pentru asigurarea dezapezirii. Desi nu a nins, banii pe contracte se incaseaza.

  • RAAPPS-ul a fost unul din lucrurile pe care presedintele le-a dorit pentru familia Udrea-Cocos. Director la RAAPPS a fost numit un coleg de facultate al lui Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea.

  • firmele care dadeau vizele medicale si faceau transportul muncitorilor romani in Spania sunt legate de acelasi cuplu Udrea-Cocos.
    "Am fost intr-o situatie politica penibila pentru ca a intervenit guvernul Spaniei. Au facut si ei investigatii si ne-au scris ca daca nu vom rezolva aceasta problema si nu punem capata acestui sistem mafiot privind vizele medicale si transportul atunci vor fi obligati sa faca un demers la nivel oficial si la nivel european", a declarat Traian Basescu.

  • povestea licitatiei pentru dezinfectantul din timpul gripei aviare. "A venit firma la licitatie care nu avea nimic pregatit, a dat subantrepriza si a castigat o caciula de bani. Am trimis corpul de control si am constatat ca s-au dat sume uriase de bani care nu aveau nicio justificare."

    Costurile pentru dezinfectant s-au dovedit a fi mai mici de 10 ori decat cele platite. In spatele afacerii se afla tot Elena Udrea, la sugestia careia s-a numit directorul Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare, a mai afirmat Tariceanu.