Rafale puternice de vant si ploi torentiale care au cuprins continentul european s-au soldat cu aproximativ 40 de morti. Cele mai multe victime s-au inregistrat in Marea Britanie, unde 13 persoane si-au pierdut viata. Compania British Airways a anulat 130 de zboruri interne, majoritatea cu plecare de pe aeroportul din Heathrow.

BBC transmite ca in Germania s-au inregistrat cel putin zece morti si intreaga retea feroviara a fost inchisa.

Principala gara de la Berlin, cel mai important nod de cale ferata, a fost evacuata in urma prabusirii unei grinzi de otel. Zeci de mii de calatori au fost blocati.

La Paris, s-au anulat 20 de zboruri externe, iar in Elvetia 100 de decolari de pe aeroporturile din Zurich, Bale si Geneva au fost suspendate. Alerta de furtuna se mentine si in Polonia, Austria si Ungaria.

Si Republica Ceha a fost afectata - se relateaza ca aici si-au pierdut viata trei persoane din cauza ravagiilor vremii. Cei mai multi dintre cei cazuti victime au murit din cauza arborilor smulsi din radacini - unii dintre ei se aflau la volan in momentul caderii trunchiurilor pe sosele, striviti sub daramaturi sau loviti de caramizi si bucati din constructii prabusite.

Meteorologii avertizeaza ca se vor inregistra furtuni si in zilele urmatoare, insa de mai mica intensitate. Tarile afectate vor fi aceleasi: Marea Britanie, Franta, Tarile de jos, Danemarca, Germania si Polonia, posibil si Tarile Baltice.