Moody's Investors Service a imbunatatit, marti, ratingul acordat companiei Transelectrica de la "Ba1" la "Baa3", cu perspectiva stabila.

Potrivit agentiei de evaluare finaciara, revizuirea a avut in vedere imbunatatirea calificativelor acordate Romaniei in luna octombrie a anului trecut, ca urmare a reducerii datoriei publice si a consolidarii institutiilor economice.

Analistii Moody's arata ca Transelectrica are un rol strategic ca proprietar si operator al sistemului romanesc de transport de electricitate, situatia financiara a companiei se imbunatateste iar cadrul de reglementare emis de autoritatile in domeniu este neutru.

Compania are insa o lichiditate scazuta datorita programului amplu de investitii si numarului limitat de facilitati de finantare contractate.

Potrivit comunicatului agentiei de evaluare finaciara nu au avut loc schimbari in ceea ce priveste dependenta fata de actionari si sprijin potential de care se bucura.

Principalul actionar al Transelectrica este Ministerul Economiei si Comertului care controleaza 76,5% din capitalul social al companiei, iar 13,5% din actiuni sunt detinute de Fondul Proprietatea. Restul de 10% din actiunile companiei sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.