In urma cu 89 de ani, in pe atunci micuta asezare Scornicesti, a vazut lumina zilei pruncul Nicolae Ceausescu, stindard al Romaniei, suflet al poporului si carmuitor brav al spiritului romanesc. Asa ar fi sunat presa de azi daca niste soldati rebegiti din Targoviste nu l-ar fi ciuruit.

Astazi, ocupa o caseta minuscula pe ultima pagina a ziarelor, insa spiritul sau revolutionar traieste cu ajutorul web 2.0. Cine s-ar fi gandit ca milioane de romani vor ajunge sa-l cunoasca pe Nicolae cu ajutorul YouTube?

Ceausescu traieste prin Youtube. E cel mai simplu mod prin care ii poti urmari evolutia. Exista filme cu EL la depunerea juramantului, exista filme cu EL la congresul n-spelea, exista filme cu EL in vizita de lucru, si cu EL atacat dur si marsav de Parvulescu chiar de la tribuna Partidului Comunist Roman.

Il gasim pe Ceausescu balbait si rupt de frica la balconul CC-ului in decembrie ’89, exista imagini cu executia lui si a consoartei si....... exista “Blues for Ceausescu”, o piesa a rocker-ilor de la Fatima Mansions, o mediocra trupa irlandeza.

Daca nu i-a iesit prea bine ca lider comunist, are sanse totusi ca in viitorul indepartat sa candideze cu succes la titlul de noua icoana pop a socialistilor imberbi.