Legea ANI: UDMR sprijina proiectul initial in schimbul legii minoritatilor

de Luminita Pirvu     HotNews.ro
Vineri, 26 ianuarie 2007, 0:00

Proiectul lui Macovei - negociat la sange
Foto: guv.ro

Proiectul legii Agentiei Nationale de Integritate a fost modificat, pentru a doua oara, de aceasta data in Comisia Juridica de la Senat. Dupa ce deputatii au macelarit legea, senatorii au votat cateva articole in varianta initiala a Guvernului. Surpriza majora a venit din partea UDMR, al carei reprezentant a sustinut varianta initiala.

Conform surselor HotNews.ro, UDMR ar fi negociat cu PD schimbarea pozitiei, obtinand in schimb sprijinul democratilor pentru trecerea prin Parlament a legii minoritatilor.

Etapele "ciopartirii" legii ANI

Varianta initiala a Guvernului

In textul initial al Guvernului se prevedea ca Agentia de Integritate "controleaza averilele, verifica conflictele de interese si incompatibilitatile persoanelor care exercita functii de demnitari publici".

In proiectul de lege, la Articolul 2, desfasurarea activitatii de control a averilor, intereselor si incompatibilitatilor se facea de inspectorii de integritate ai Agentiei. In continuare, acestia se puteau sesiza din oficiu sau erau sesizati in scris de orice persoana, a carei identitate ramanea confidentiala.

Deputatii ciopartesc principalale atributii ale ANI

Odata ajuns la Parlament, proiectul de lege avea sa fie "macelarit" de deputatii Comisiei Juridice. La initiativa UDMR, deputatii au eliminat din primul articol al proiectului de lege orice referire la controlul averilor si al incompatibilitatilor, lasind ANI doar cu atributii de verificare a declaratiilor de avere, si nu a averilor propriu-zise.

Potrivit modificarilor efectuate de Comisia Juridica din Camera, ANI nu mai avea ca obiect de studiu "averea" personala a demnitarilor, ci doar "declaratia de avere" a acestora. Mai exact: nu poate sa compare declaratia cu realitatea, ci doar sa verifice o foaie de hartie.

Tot deputatii UDMR, cu ajutorul celor de la PSD, au mai dat o lovitura legii. Orice persona care sesizeaza Agentiei anumite nereguli in averea unui demnitar trebuie sa aiba dovezi in acest sens, fie acte doveditoare, fie declaratii care pot fi verificate. Aceasta prevedere il obliga pe cel care denunta sa faca o ancheta proprie in acest sens.

Acelasi UDMR a introdus un amendament prin care denuntatorii sunt obligati sa-si desconspire identitatea, fapt care reducea drastic numarul celor care vor sa faca astfel de sesizari.

Senatul intervine si modifica din nou legea

Ajunsa la Senat, in dezbaterea comisiei Juridice, primele articole ale Agentiei de Integritate revin, partial, la varianta Guvernului.

Astfel, la propunerea senatorului UDMR Peter Eckstein Kovacs, ANI poate sa verifice din nou averile demnitarilor si conflictele de interese, dar, in contrapartida, verificarea incompatibilitatilor a fost eliminata.

Totusi, activitatea agentiei va fi supusa controlului judecatoresc. Altfel spus, inspectorii ANI nu vor avea un rol de control, neavand atributii jurisdictionale, ci doar vor efectua verificari si vor constata, eventual, o diferenta vadita pe care o vor comunica organelor de justitie.

In ceea ce priveste articolul care prevedea sesizarile venite din partea cetatenilor, acestea trebuie sa indice, “in mod obligatoriu”, dovezile pe care se intemeiaza. Senatorii au decis sa treaca in lege “dovezile sau informatiile pe care se intemeiaza, precum si sursele de unde acestea pot fi solicitate".

Negocieri intense intre partide pentru ANI

Primele dezbateri ale proiectului de lege privind controlul averilor demnitarilor a debutat cu scandal. La Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, toti parlamentarii UDMR, PC, PRM si PSD au sustinut in cor ca legea este prost facuta, in timp ce ministrul Justitiei, Monica Macovei, a incercat sa-si sustina proiectul.

In ciuda protestelor vehemente ale societatii civile, UDMR a pus pe masa Comisiei juridice 36 de amendamente. O alta serie de amendamente a fost depusa de grupurile PSD si PC, care au schimbat radical proiectul de lege.

Surpriza a intervenit la Senat, in cadrul comisiei juridicie unde cel care a sustinut revenirea la forma initiala a Guvernului a fost senatorul UDMR, Peter Eckstein Kovacs, care a fost sustinut in unanimitate de catre senatorii PSD.

Schimbarea radicala de pozitie a celor mai inversunate partide politice impotriva proiectului de lege este explicata prin negocierile care au fost purtate. Conform unor surse parlamentare, parlamentarii PD au negociat cu UDMR si PSD pentru revenirea partiala la forma initiala a Guvernului.

"Datorita presiunilor care au fost facute de mass-media, societatea civila si reprezentantii Comisiei Europene, UDMR, PSD, PC si PRM sunt dispuse sa faca modificari partiale. Nu se va reveni in totalitate la proiectul Guvernului si se vor gasi solutii de compromis mascate in formularea articolelor", a declarat pentru HotNews.ro sursa parlamentara.

Conform aceleiasi surse, UDMR a fost convins a cedeze teren la Agentia de Integritate in schimbul colaborarii PD la proiectul legii minoritatilor.

Contactat telefonic de Hotnews.ro, presedintele comisiei juridice si senatorul UDMR, Peter Eckestein Kovacs a negat negocierile dintre UDMR si PD.

"Nu am negociat nimic si cu nimeni legat de statutul minoritatilor. Am cazut pur si simplu de acord cu membrii comisiei juridice sa facem modificari la anumite articole din proiectul de lege", a declarat Eckstein Kovacs.

Dezbaterile asupra legii ANI sunt abia la inceput si vor continua saptamana viitoare in Comisia Juridica, textul final urmand sa fie adoptat de plenul Senatului, care este camera decizionala.


73 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Nu imi place porcaria asta (Vineri, 26 ianuarie 2007, 18:32)

  Razvan [anonim]

  Exact ce anume se da UDMR-ului ? Au toate drepturile posibile pe care le poate avea o minoritate. Ce anume prevede legea minoritatilor ?
 • 0 (0 voturi)    
  Politica frate ... , da` pana unde ??? (Vineri, 26 ianuarie 2007, 18:44)

  Je [anonim]

  Sunt de acord cu afirmatia ca politica este o curva, deci si cei care o practica sunt cel mult niste "pesti", dar acest troc este de o murdarie mult prea mare, iar UDMR-ul este mama curvelor din politica romaneasca. Cred ca solutia optima este inghetarea legii si asteptarea anticipatelor, dupa care, cred si sper, ca o vom avea in varinata initiala, ca totii cei care au blocat astazi aceasta lege sa se bucure de "binefacerile" ei, ca niste cetateni cinstiti, fara nimic de ascuns.
  Am mai spus asta si ma vad nevoit sa o repet, aceasta adunatura de interese cu pretentie de partid, si ma refer aici la UDMR, dezonoreaza intreaga etnie maghiara si sper ca sa fie taxati corespunzator la urmatoarele alegeri.
 • 0 (0 voturi)    
  Cuvintul\ (Vineri, 26 ianuarie 2007, 18:51)

  Popescu [anonim]

  Nenorocitii asta din UDMR sint niste scirbe nenorocite.Niste santajisti cacaciosi.
  Moarte nenorcocitilor di tradatorilor din UDMR.Piara sovinismul maghiar!
 • 0 (0 voturi)    
  PD si BASEsCU vind Romania ungurilor (Vineri, 26 ianuarie 2007, 20:00)

  roman [anonim]

  e incredibil. basecsu si macovei tradeaza neamul romanesc pentru o grupare politica ungara. unde sunt jertfele rominilor de atiteas ori i n transilvania, unde mai e farima de patriotism? culema e ca urasc patriotismul prefacut al lui vadim. dar nici asa...
 • 0 (0 voturi)    
  @4 si @3... (Vineri, 26 ianuarie 2007, 20:37)

  san lorenzo [anonim]

  V-am spus de atatea ori sa nu mai "intrati" pe forum inainte sa va luati anti-depresivele! Se poate?!
  Hai, fiti baieti cuminti, stergeti-va spumele de la gura, balele de pe monitor si tastatura, impinge-ti-va ochii la loc in orbite si fuguta in pat, ca trece asistenta de garda! Iar daca ve-ti fi cuminti la noapte, va promit sa va colorez calmantele in trei culori si sa va daruiesc o poza cu Funar!
 • 0 (0 voturi)    
  cam prea multi peremisti la orizont... (Vineri, 26 ianuarie 2007, 21:56)

  x1 [anonim]

  de unde ati rasarit, peremistilor???

  va fura cineva patria?
  va ia ceva?

  In loc sa va bucurati ca ANI nu mai face nani, este meritul lui Eckstein, care de la bun inceput a sustinut legea asta, dar avea opozitia celor din udmr...

  luati-va un calmant si fuga la nani
 • 0 (0 voturi)    
  hai sa ne jucam de-a sovinii (Vineri, 26 ianuarie 2007, 22:17)

  Arpad [anonim]

  Cred ca HotNews se discrediteaza, lasand sa apara asa ceva pe site:

  "3. Cuvintul\
  Popescu (26 ian 2007 18:51)
  Nenorocitii asta din UDMR sint niste scirbe nenorocite. Niste santajisti cacaciosi. Moarte nenorcocitilor di tradatorilor din UDMR. Piara sovinismul maghiar!"

  Eu sunt maghiar, si refuz insultele de acest fel. Pe de alta parte cosider udmr-ul o formatiune care si-a pierdut legitimitatea in fata propriilor alegatori.
 • 0 (0 voturi)    
  sufletul (Vineri, 26 ianuarie 2007, 22:25)

  Cristi [anonim]

  Nu apreciez demagogia asa ziselor partide de dreapta din Romania, dar trebuie sa apreciez faptul ca nu si-ar vinde sufletul cu orice ocazie
 • 0 (0 voturi)    
  Raspuns pentru naivi,bzgori si prosti (Vineri, 26 ianuarie 2007, 23:30)

  Popescu [anonim]

  san lorenzo (26 ian 2007 20:37)

  V-am spus de atatea ori sa nu mai "intrati" pe forum inainte sa va luati anti-depresivele! Se poate?!
  Hai, fiti baieti cuminti, stergeti-va spumele de la gura, balele de pe monitor si tastatura, impinge-ti-va ochii la loc in orbite si fuguta in pat, ca trece asistenta de garda! Iar daca ve-ti fi cuminti la noapte, va promit sa va colorez calmantele in trei culori si sa va daruiesc o poza cu Funar!

  >>>NU SUNTEM PRM-ISTI tembelule! Te asigur.Vrem numai ca romanii sa fie respectati si stapini in tara lor.Mars la culcare needucatule.
  ----
  . hai sa ne jucam de-a sovinii
  Arpad (26 ian 2007 22:17)

  Cred ca HotNews se discrediteaza, lasand sa apara asa ceva pe site:

  >>>Arapad, fie si numai numele tau unguresc ma face sa fiu retcient.Iar pozitia ta ambigua si tolrant UDMR-ista ma face sa imi fie scirba de tine .
  ----
  6. cam prea multi peremisti la orizont...
  x1 (26 ian 2007 21:56)

  de unde ati rasarit, peremistilor???

  >>>DE UNDE PI...MATII SINTEM prm-istii mai fiul lu` Omida?
  Ba tembelule tinem partea romnailor si ne intereseaza ca si altii sa mai poata vorbi limba romana .Ma lupt pentru dreptul meu de roman.Tu poti sa te duci sa dormi.Mars scirba !
 • 0 (0 voturi)    
  Raspuns pentru naivi, bozgori si prosti (Vineri, 26 ianuarie 2007, 23:31)

  Popescu [anonim]

  san lorenzo (26 ian 2007 20:37)

  V-am spus de atatea ori sa nu mai "intrati" pe forum inainte sa va luati anti-depresivele! Se poate?!
  Hai, fiti baieti cuminti, stergeti-va spumele de la gura, balele de pe monitor si tastatura, impinge-ti-va ochii la loc in orbite si fuguta in pat, ca trece asistenta de garda! Iar daca ve-ti fi cuminti la noapte, va promit sa va colorez calmantele in trei culori si sa va daruiesc o poza cu Funar!

  >>>NU SUNTEM PRM-ISTI tembelule! Te asigur.Vrem numai ca romanii sa fie respectati si stapini in tara lor.Mars la culcare needucatule.
  ----
  . hai sa ne jucam de-a sovinii
  Arpad (26 ian 2007 22:17)

  Cred ca HotNews se discrediteaza, lasand sa apara asa ceva pe site:

  >>>Arapad, fie si numai numele tau unguresc ma face sa fiu retcient.Iar pozitia ta ambigua si tolrant UDMR-ista ma face sa imi fie scirba de tine .
  ----
  6. cam prea multi peremisti la orizont...
  x1 (26 ian 2007 21:56)

  de unde ati rasarit, peremistilor???

  >>>DE UNDE PI...MATII SINTEM prm-istii mai fiul lu` Omida?
  Ba tembelule tinem partea romnailor si ne intereseaza ca si altii sa mai poata vorbi limba romana .Ma lupt pentru dreptul meu de roman.Tu poti sa te duci sa dormi.Mars scirba !
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru naivi, bozgori si prosti (Vineri, 26 ianuarie 2007, 23:37)

  Popescu [anonim]

  san lorenzo (26 ian 2007 20:37)

  >>>NU SUNTEM PRM-ISTI tembelule! Te asigur.Vrem numai ca romanii sa fie respectati si stapini in tara lor.Mars la culcare needucatule.
  ----
  . hai sa ne jucam de-a sovinii
  Arpad (26 ian 2007 22:17)

  Cred ca HotNews se discrediteaza, lasand sa apara asa ceva pe site:

  >>>Arapad, fie si numai numele tau unguresc ma face sa fiu retcient.Iar pozitia ta ambigua si tolrant UDMR-ista ma face sa imi fie scirba de tine .
  ----
  6. cam prea multi peremisti la orizont...
  x1 (26 ian 2007 21:56)

  de unde ati rasarit, peremistilor???

  >>>DE UNDE PI...MATII SINTEM prm-istii mai fiul lu` Omida?
  Ba tembelule tinem partea romnailor si ne intereseaza ca si altii sa mai poata vorbi limba romana .Ma lupt pentru dreptul meu de roman.Tu poti sa te duci sa dormi.Mars scirba !
 • 0 (0 voturi)    
  Aveti dreptate... (Sâmbătă, 27 ianuarie 2007, 0:01)

  Sandor [anonim]

  ...ca maghiarii au "toate drepturile posibile pe care le poate avea o minoritate" - pe hartie si dupa litera legii. Problema este insa cu mentalitatea ultranationalista ai unora (si sper ca acesti indivizi sa fie cat se poate de putini si doar exceptii ratacite printre romani), exprimata si pe forumul acesta (Ex: 2., 3., 4.)
  Eu nu doresc sa intru in polemici cu asemenea exemplare... Dar cred ca am dreptul sa protestez impotriva acestor afirmatii si injurii si sa atrag atentia, ca si Arpad, celor de la Hotnews ca sa mai faca ordine prin forumuri, pentru ca astfel de scapari nu sunt deloc singulare dupa cum am observat si cu alte ocazii.
  O seara buna si sa ne auzim la discutii mai inteligente...
 • 0 (0 voturi)    
  Draga Sandor, sunt eu Lascarica, # 2 (Sâmbătă, 27 ianuarie 2007, 1:26)

  Je [anonim]

  Nu stiu de unde ai dedus tu ca sunt ultranationalist. Poate mai citesti o data comentariul meu.
  Problema este ca tocmai genul asta de atitudine pe care o manifesti tu este cea pe care o condamni.
  Si nu vreau sa te mai retin ca sigur esti angajat in alte discutii mai inteligente.
  Cu tine insuti probabil, ca nu cred sa-ti gasesti prea multi interlocutori, cu atitudinea asta.
  Hai sanatate, pripitule.
 • 0 (0 voturi)    
  Aoleu, s-a trezit Popescu... (Sâmbătă, 27 ianuarie 2007, 2:29)

  San Lorenzo [anonim]

  Popescule, tata calmeaza-te ca faci apoplexie! Zau, asa! Se vede ca nu mai urmezi tratamentul... Si parea ca iti face bine! Te hartuiau ungurii in salon? Si secuii pe culoarele spitalului? Cine nu te respecta? Sora sefa? Ceilalti bolnavi?
  Pai de ce nu l-ai chemat pe craisorul Vadimut? N-ai strigat destul de tare sau calmantul isi facuse intre timp efectul?
  Voci mai auzi? In ce limba iti vorbesc?
  E, asa iti trebuie daca chiulesti de la sedintele de terapie si stai sa te certi cu bozgori pe forum... Hai, linisteste-te si sterge-te la gura! Incearca sa dormi ca iti va face bine! Masturbeaza-te inainte, insa, ca am auzit ca te mai elibereaza de tensiune! Si vei dormi mai lin si nu vei mai visa autonomie, minoritati si chestii de-astea! Cine stie poate il visezi pe Vadim sau Funar ca vin in vizita la tine si te pupa pe fruntea incinsa! Ar fi super, nu?!
 • 0 (0 voturi)    
  Popescu spune lucrurilor direct. san lorenzo si alti ca el sunt niste babe proaste adormite. (Sâmbătă, 27 ianuarie 2007, 7:26)

  Alex [anonim]

  Ce avet imai cu acele numere?2,3,4

  Toata lumea are dreptul sa se exprime.Tocmai ce ce se cred "democrati" sunt de fapt niste jigodii sovine sau niste scursuri proaste acre haba rnu au de dimensiunea reala a problemei santajostilor din UDMR aceste javre infiintae ILEGAL.
  Acei care au uitat lectie crunta a istoriei vor fi nevoiti sa o traiasca la nivel individual.
  Tembelilor care sustineti maghiarimea, taceti dracului din gura de retardati de de schizofreici.Sunte niste tradatori .Macar daca nu faceti ceva pt romani, nu impiedicati pe alti sa o faca.
  APROPOS, II INTREBB EU PE ALTII DE CITE DREPTURI S-AU BUCURAT ROMANII SUB OCUPATIA CRIMINALA UNGUREASCA.
  SI DE CITE DREPTURI SE BUCURA ROMANII IN UNGARIA?
  CUM ESTE POSIBIL UN PARTID PE CRITERII ETNICE?

  CIND O SA RASPUNDETI LA AC.INTREBARI ATUNCI PUETI SA RENUNANTATI LA PSHIHOLEPTICE SAU VIAGRA.
 • 0 (0 voturi)    
  pt. San Lorenzo si arpad (Sâmbătă, 27 ianuarie 2007, 7:33)

  Popescu [anonim]

  San Lorenzo esti dus cu pluta.Tu nu vezi ca textele tale seamna cu ale lui Vadim?
  Vezi ca stii si ai comportament de bolnav pshihic.Transpui trairile tale pentru altii?Trateaza-te seidoctule.Combati cu epitete nu cu fapte.Esti unul din aurolacii de pe linga mamutele portocalii.

  Pentru Arpad.CITE DREPTURI AU ROMANII IN PREZENT IN ungaria.Vezi ca mi este o intrebare.CITE CRIME ATI COMIS IMPOTRIVA ROMANILOR IN ISTORIE ALTA INTREBARE CARE MAI ESTE PUSA.
  ESTI un ungur nerecunoscator si cacacios.
 • 0 (0 voturi)    
  Cum se joaca unii cu soarta altora,in interes personal. (Sâmbătă, 27 ianuarie 2007, 8:27)

  Vaporul esuat (as vrea) [anonim]

  Daca, pentru respectarea articolului 1 din Constitutia Romaniei, trebuie sa fii peremist - atunci mai bine sa ma faca cineva peremist, decat coada de topor. Daca e ceva de reprosat guvernelor care s-au perindat,este faptul ca s-au facut frate cu DRACUL pentru a avea majoritate parlamentara.Sictir babana,pentru nerespectarea art. 1.
 • 0 (0 voturi)    
  Sunt un bozgor (Sâmbătă, 27 ianuarie 2007, 10:15)

  Un bozgor inrait [anonim]

  Dear Popescu, what kind of life you have? What's that black power which makes you to use the word "moarte"?
 • 0 (0 voturi)    
  Drepturi pentru Popescu! (Sâmbătă, 27 ianuarie 2007, 11:05)

  san lorenzo [anonim]

  Opaa! Te-ai trezit roman verde? Sau ai adormit iar cu capul pe tastatura! L-ai visat pe Vadim? El ti-a zis sa ne transmiti acest mesaj? Cu greselile de limba romana cu tot! Vad ca s-a trezit si vecinul tau de pat, Alex! E la fel de simpatic si de agramat ca si tine! Manca-i-ar tata de plavani patrioti!
  Hai, ca astazi vin sa va vizitez la ospiciu. Mai bine sa vorbim direct decat sa schingiuiti limba romana aici pe forum, in vazul bozgorilor si tradatorilor de tratament. Aveti dreptul sa primiti vizite nu?
 • 0 (0 voturi)    
  aiurea (Sâmbătă, 27 ianuarie 2007, 13:07)

  Alin Bulai [anonim]

  Nu o mai ardeti aiurea ca fac treaba buna ungurii ! ar fi timpul sa gandim europocentrist nu romanocentrist !
 • 0 (0 voturi)    
  Un prost la orizont :san lorenzo (27 ian 2007 11:05) (Sâmbătă, 27 ianuarie 2007, 14:25)

  Alex [anonim]

  san lorenzo se pare ca tu esti bolnav.O tii numai pe a ta cu ospiciul.Iti este dor sau ai scapat de curind de acolo?

  Ma baiatule tu esti mai extremist decit Tokes ala.Parca asa il chema pe spionul ala tradator, nu?
 • 0 (0 voturi)    
  san lorenzo (27 ian 2007 11:05) (Sâmbătă, 27 ianuarie 2007, 14:49)

  Popescu [anonim]

  Esti bolnav si analfabet.Vadimist tembel ce esti!
  Pui aceeasi placa.Ai terminat probabil vre-o particulara sau vre-o facultate la Tg.Jiu sau C-ta cu sacosa.Sau esti un patronas de ca..t .
  Si ai primit o educatie antiromaneasca.
  Te poti trata la nr. 9.Banuiesti ca e spiatalul ala din Bucureti.

  Iar pentru cei care prefera europocentrismul pot sa plece din Romania.Dupa ce vor fi asimilati macar nu vor mai pretinde ca sint romani.Astia nu au deschis o carte de istorie romneasca in viata lor.

  Voi va asemanati cu Igor Smirnov ala din Transnistria.Renegatilor!
 • 0 (0 voturi)    
  Baieti calmati-va (Sâmbătă, 27 ianuarie 2007, 16:37)

  Je [anonim]

  Subiectul era legea ANI, pentru cei care au uitat.
 • 0 (0 voturi)    
  Odiosul Popescu si sinistra sa sotie, Alex... (Sâmbătă, 27 ianuarie 2007, 17:33)

  san lorenzo [anonim]

  Mai "fetelor" dar unde ati crescut, draga, asa bine educate si manierate ... (sunteti din Lehliu cumva?)
  De nervi ce aveti pe voi, nici tastele nu le mai nimeriti... Nu va mai amarati in halul acesta, ca faceti riduri mahalagioaicelor! Mai, nationalistele lui tata, cu romana si istoria voastra invatate la OTV, nu mai fiti asa suparate! Patologia psihiatrica mai are inca nevoie de voi, ca exemple pana unde se ajunge cu tulburarile mintale si de comportament! Viata merge inainte si pentru catze duse cu capul ca voi! Hai, mai bine lua-ti-va halatele pe voi, si mergeti sa va plimbati in curtea spitalului! Ii spun eu lui Funar si Vadim ca ati fost pe aici.
 • 0 (0 voturi)    
  San lorenzo TU CHIAR ESTI PROST.Si rau crescut (Sâmbătă, 27 ianuarie 2007, 21:37)

  Leon [anonim]

  San lorenzo esti bolnav frate roman.
  Trateaza-te.esti pe linga subiect.Tu nu vezi ca esti un mahalagiu de doi lei.Si subiectul era ANI.

  Ar trebui sa te exilezi undeva.
  Ceilalti se zbat pentru ceva.Au o idea nationala in cap acre este normala in ziua de azi.
  Tu esti o sluga a maghairimii.Tu te zbati pentru umbrele tale de intelectual bolnav.Treci in m...ta la spalat pe dinti si pe miini !

  Nu este corect ceea ce se tot negociaza.ce are de a face ANi cu problemele mereu noi si mereu mai mari ale unei minoritati care nu stie decit sa minta si sa tot ceara.Ungurii asti sint mai rau ca tiganii(in sens de cicalitori).Au trecut bunul simpt.

  In loc sa ajute la insanatosirea pe cai normale a claei politice ei negociaza ca niste santajisti.

  Rusine celor ce accepta astfel de negocieri
 • 0 (0 voturi)    
  San lorenzo.Esti bolnav frate (se pare ca roman ).Trateaza-te.Nu vezi ca ai si uitat pentru ce esti aici? (Sâmbătă, 27 ianuarie 2007, 21:41)

  Leon [anonim]

  San lorenzo esti bolnav frate roman.
  Trateaza-te.esti pe linga subiect.Tu nu vezi ca esti un mahalagiu de doi lei.Si subiectul era ANI.

  Ar trebui sa te exilezi undeva.
  Ceilalti se zbat pentru ceva.Au o idea nationala in cap acre este normala in ziua de azi.
  Tu esti o sluga a maghairimii.Tu te zbati pentru umbrele tale de intelectual bolnav.Treci in m...ta la spalat pe dinti si pe miini !

  Nu este corect ceea ce se tot negociaza.ce are de a face ANi cu problemele mereu noi si mereu mai mari ale unei minoritati care nu stie decit sa minta si sa tot ceara.Ungurii asti sint mai rau ca tiganii(in sens de cicalitori).Au trecut bunul simpt.

  In loc sa ajute la insanatosirea pe cai normale a claei politice ei negociaza ca niste santajisti.

  Rusine celor ce accepta astfel de negocieri !
 • 0 (0 voturi)    
  calitatea articolului (Luni, 29 ianuarie 2007, 11:49)

  Poper [anonim]

  Se vede ca nu va plac PNListii (din motive de patronat Hotnews), cei care au sustinut permanent proiectul initial si nu amintiti nimic de ei tocmai din aceasta cauza. regretabil.
 • 0 (0 voturi)    
  pnl (Luni, 29 ianuarie 2007, 13:52)

  tudor [anonim]

  nici mie nu imi plac pnl-istii si nu sunt patron hotnews
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru Leon cu dragoste, (Luni, 29 ianuarie 2007, 14:47)

  san lorenzo [anonim]

  Am priceput! Din delicatetea limbajului si calitatea ortografiei se vede ca faci parte din categoria subspeciilor patrioti de caverna sau de dupa blocuri . Incearca sa iti manifesti patriotismul si atasamentul fata de Romania invatandu-i mai bine limba. Ai latra si mai convingator...
  Subiectul era "ANI", asa e, si faptul ca UDMR-ul ar putea sustine acest demers (pe cand Romania Mare ... campionii "cinstei").
  Dar cred ca, deja iti cer un efort prea mare de gandire! Limiteaza-te la discutii despre manele si ghiuluiri ca te pricepi mai bine! Tratament placut in continuare!
 • 0 (0 voturi)    
  PROTOTIPUL PROSTIEI :san lorenzo (Luni, 29 ianuarie 2007, 21:31)

  Leon [anonim]

  san lorenzo nu esti capabil sa te lupti cu argumente.

  eu ascult orice numai manele sau muzica populara nu.Ghiuluri nu am ca port verghieta.
  Dar nici timp nu am sa pierd cu inculti si tembeli ca tine.

  Pe scut si direct:Mars in pizda matii de nulitate.
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru Leon, ma-sa, tac-su si tot neamui lui de bestii.. (Marţi, 30 ianuarie 2007, 1:01)

  San Lorenzo [anonim]

  Tu vorbesti de "argumente"? Reciteste-ti comentariul psihopatule! Si da-ti doua palme! (verigheta, zici? care e nenorocita?!)

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version