Desi contestata de democrati, comisia de ancheta privind suspendarea presedintelui a stabilit deja pe cine cheama la audieri in aceasta saptamana. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, fostul detinator al acestui portofoliu, Codrut Seres, si fostul ministru al Transporturilor, Gheorghe Dobre, vor fi invitati, miercuri, la audieri.

Potrivit liderului PD, Emil Boc, presedintele Basescu nu poate fi chemat la audieri, intrucat seful statului poate da explicatii, numai in fata Parlamentului si nu a unei comisii.

De aceeasi parere este si presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, care a declarat ca nu exista o procedura prin care presedintele Traian Basescu sa fie chemat in fata Parlamentului si, prin urmare, prezenta lui nu este obligatorie la Comisia de ancheta pentru suspendarea sa din functie.

Pe de alta parte, Vacaroiu a spus ca nici Curtea Constitutionala nu are vreo legatura cu aceasta Comisie parlamentara de ancheta, referindu-se astfel la sesizarea pe care PD a depus-o la Curtea Constitutionala, vizand infiintarea acestei comisii.

Saptamana viitoare vor fi invitati la audieri in comisia de ancheta privind suspendarea presedintelui, directorul SRI, George Maior, si fostul consilier prezidential, Elena Udrea.