Numarul utilizatorilor de servicii de telefonie mobile, pe baza de abonamente si cartele preplatite, atingea 17,4 milioane la finele anului trecut, cu aproximativ 30% mai mult decat in aceeasi perioada a anului precedent, iar rata de penetrare a acestui tip de servicii era de aproximativ 81%, a declarat, miercuri, Dan Georgescu presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).

[c:1:d]De asemenea, numarul conexiunilor de acces la Internet a atins valoarea de 3,3 milioane, mai mult cu 80% fata de luna decembrie 2005. Dintre acestea, aproximativ 1,8 milioane sunt conexiuni in banda larga, care au inregistrat o crestere de 135% comparativ cu sfarsitul anului 2005, rata de penetrare broadband ajungand la 8,2%.

Operatorii alternativi de telefonie fixa au atins o cota de circa 20% din totalul pietei de profil la sfarsitul lui 2006, iar numarul de furnizori alternativi de servicii de telefonie fixa la nivelul pietei cu amanuntul a crescut la 105, fata de 64 la jumatatea anului, potrivit datelor preliminare furnizate de operatori ANRCTI.