Casa Christie's organizeaza pe 26 aprilie 2007, la Londra, o fascinanta licitatie cuprinzand obiecte diverse din istoria muzicii secolului XX, de la costume de scena si instumente diverse la scrisori, fotografii, obiecte personale si afise care au apartinut unor adevarate legende ale muzicii rock si pop.

Potrivit organizatorilor, cel mai mic pret pentru oricare dintre obiectele scoase la vanzare va fi de 200 de lire sterline. Cel mai dorit si cel mai interesant obiect este cu siguranta mantia regala purtata de Freddie Mercury la finalul concertelor din turneul european din 1986.

Realizata din catifea purpurie si decorata cu o imitatie de blana de hermina si broderii, mantia care a socat inca de la prima sa aparitie are un pret estimat de 4000 - 6000 de lire sterline.

Nu este insa singura piesa rara si dorita de fani. Un alt costum de scena celebru este cel purtat de David Bowie in ultimul concert ca Ziggy Stardust in noiembrie 1973, la legendarul Marquee Club din Londra. Pretul estimat este similar cu cel al mantiei lui Freddie Mercury.

Nici fanii Beatles nu au fost uitati, acestia putand alege mai multe loturi. Cel mai interesant pare a fi o cel reprezentat de o selectie consistenta din corespondenta dintre Len Wood de la casa de discuri EMI (care a semnat contractul cu Beatles) si membrii trupei.

Intre aceste scrisori se gaseste o lista a pieselor propuse de John Lennon pentru mai multe EP-uri Beatlers, lansate in Mexic in perioada 1971 - 1972, cu un pret ametitor, de 10.000 - 15.000 lire sterline.

O alta scrisoare, trimisa de George Harrison lui Len Wood, in februarie 1964, va putea fi cumparata cu aproximativ 1500 de lire, in timp ce o carte postala, trimisa mai tarziu de Harrison lui Wood are un pret de 700 - 900 de lire sterline.

Cei care l-au preferat pe John Lennon pot cumpara una dintre cele mai rare si controversate piese: un exemplar din Wedding Album, lansat in 1969, cu dedicatia muzicianului catre familia lui James Hanratty, unul dintre ultimii condamnati executati in Marea Britanie, pe 4 aprilie 1962. Atat John Lennon cat si Yoko Ono au sustinut familia Hanratty, care cerea rejudecarea cazului, fara succes insa.

Va fi prezenta la licitatie si o caricatura infatisandu-i pe cei doi, Lennon si Yoko Ono, cu un pret estimat de 5000 - 7000 lire sterline.

Printre celelalte piese se numara o pereche de jeans care au fost purtati de Elvis Presley in filmul Flaming Star, o haina de piele purtata in anii '70 de Keith Richards, mai multe autografe ale unor muzicieni celebri, precum Buddy Holly sau membrii trupelor Rolling Stones, Beatles, The Who.