Scena publica ne ofera, de la o zi la alta, tot mai multe confirmari ale unui adevar dureros: suntem o natiune bolnava. Mizeriile se succed intr-un ritm dracesc.

1. Mircea Cosea, ofiterul acoperit pe care liberalii l-au facut europarlamentar, a taiat-o scurt spre grupul de tacaniti Le Pen - C.V. Tudor. Multumim PNL-ului ca a bagat un PRM-ist in Parlamentul Europei!

2. Presedintele Cluburilor Studentesti Liberale, un oarecare Jicman, isi invata tovarasii cum sa intoxice forumurile ziarelor si televiziunilor cu mesaje otravite, pro-Tariceanu si anti-Basescu. Nici o noutate: la fel faceau si „telefonistii” PSD prin ‘96.

3. Tot otrava raspandesc si televiziunile-trompeta ale lui Voiculescu. Pornind de la un fitil marca „Ziua”, acestea inventeaza un „posibil” guvern PD-PSD-PC. Dramatic e ca acolo, in trustul lui Felix, nu se gaseste nimeni sa spuna: Stop! Au si porcariile o limita! Dar nu, trompetii merg mai departe.

Scopul e clar: acreditarea ideii ca nu e atat de grav, pentru PNL, sa faca alianta cu PSD. Pai, daca si Basescu ar face-o, de ce s-ar codi liberalii, n’est-ce pas?

4. Mai multe gaite PNL meliteaza peste tot ca ministrii Monica Macovei si Vasile Blaga ar trebui demisi, pe motiv ca n-au fost de acord cu amanarea alegerilor europene. E ca-n bancurile cu militieni: dom’ sef, ii umflam pe bagabontii astia care zice ca de ce furati?!

5. Noua Gandire Liberala - izvodita parca de mintea lui Bratianu-Cartof - este bine reprezentata si de Marius Nicoara, seful PNL Cluj si tovarasul santajistilor de la trustul Gazeta. Conform acestui Nicoara, pierderile financiare generate de amanarea euroalegerilor ar trebui suportate de Basescu, din cauza caruia a trebuit sa ia bietul Tariceanu nedorita decizie de a muta votul mai la toamna. Sa mai spunem o data bancul cu militienii?

6. Vicepresedintele Comisiei Europene, italianul Franco Frattini: „Cine-i Voiculescu?”. Asta-i viata: dinspre Bruxelles nu se vad procentele minuscule de la Bucuresti.

7. Lavinia Sandru, care pana mai an isi flutura franjurii sub cupola circului, a anuntat ca vrea sa fie ministru de interne! Ba, mai mult, bambolina propune ca PIN, partidul-garsoniera din care fac parte ea si Cozmin Gusa, sa intre la guvernare. Doar asa vom avea majoritate parlamentara!

8. Sever Muresan a fost arestat. I se pun in carca sase infractiuni, printre care faptul ca ar fi comandat asasinarea unui bancher elvetian. Si ce tunuri mai dadea el prin anii ‘90, cand se afisa cu Nastase, Vacaroiu si Melescanu la un tenis cu George Bush-batranul...

9. La capataiul lui Constantin Brancusi s-au infiintat baronul Nicolae Mischie si baroneasa Sanda Mischie. El isi stransese burdihanul intr-o cingatoare gorjeneasca, ea se foia precum coana Leana la Targoviste. Saracu’ Brancusi: nici la Paris, si nici mort, n-a scapat de d’alde astia!

10. La 17 ani de la lacrimile adevarate, amestecate cu sange, pe obrazul Timisoarei siroiesc lacrimi de apa plata. Pentru numele, culorile si palmaresul unui club de fotbal, tineretul Banatului vrea o noua Revolutie. Ce blasfemie! Parintii revolutionarilor de azi se ridicau contra unei dictaturi feroce, a foamei si a indobitocirii planificate.

E drept, Timisoara nu se inchina, pe atunci, unor „mitici” antrenati prin puscarii, gen Marian Iancu...