Legea societatilor comerciale impune, din 2007, obligativitatea asigurarii de raspundere profesionala pentru directori

» In Romania exista 11.500 de societati pe actiuni, dintre care 58 sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti si 1.000 pe Bursa Electronica Rasdaq

Directorii, administratorii sau membrii Consiliului de Administratie ai unei societati sunt cei care intra in "lumina reflectoarelor" atunci cand este vorba de scandaluri iscate de falimente, fuziuni sau achizitii, ajustari ale situatiilor financiare, investigatii cu privire la tranzactiile cu actiuni etc.

"In SUA si in tarile Europei de Vest, cand este angajat un director, asigurarea de raspundere a managerilor este negociata in cadrul pachetului. Adica directorul cere companiei sa ii puna la dispozitie o anume acoperire si se stabileste o limita de despagubire. Aceasta asigurare este foarte importanta pentru ca protejeaza directorul si averea sa personala.

Pentru ca degeaba primesti un salariu considerabil daca la cea mai mica greseala trebuie sa platesti, sa zicem, de o suta de ori salariul negociat", ne-a declarat directorul Departamentului de Asigurari de Raspundere Civila din

cadrul AIG Romania, Mihai Lucanu.

Oferta saraca

Asigurarea de raspundere a personalului de conducere (D&O Liability) este o forma de protectie foarte specializata, care acopera raspunderea directorilor si membrilor consiliilor de administratie pentru erori si neglijenta. In Romania, acest tip de asigurare reprezinta insa o raritate.

Integral Romania Libera