Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) scoate la vanzare Santierul Naval Mangalia SA, anunta un comunicat al institutiei. Termenul limita pentru depunerea ofertelor finale este 3 iulie. AVAS vinde intregul pachet de 100% pe care-l detine la compania navala din Mangalia.

Santierul Naval Mangalia are un capital social de 5.276.010 lei, iar activitatea principala consta in constructii si reparatii de nave.

Conditii de precalificare

AVAS impune o serie de criterii investitorilor care vor sa participe la privatizarea santierului din Mangalia. Printre cele mai importante criterii sunt: investitorul sa fi avut o cifra de afaceri de cel putin 4 milioane de euro anul trecut, sa prezinte un plan de afaceri pe o perioada de pana la cinci ani.

Acest plan de afaceri trebuie sa cuprinda investitii de minimum 4,5 milioane pentru modernizare si dezvoltare pe o perioada de maxim 5 ani, din care 2,5 milioane euro la un an de la transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor.

Un alt criteriu impus de AVAS este ca virtualul cumparator sa faca investitii de cel putin 500.000 euro pentru investitii de mediu si sa asigure un aport in numerar, cu titlu de capital de lucru, de cel putin doua milioane euro, in termen de trei luni de la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor.

AVAS mai cere ca potentialul cumparator sa aiba o experienta de minimum 5 ani si sa dovedeasca apartenenta in prezent la activitatea de proiectare, fabricatie reparare si modernizare a navelor maritime si fluviale, prin prezentarea unor documente doveditoare (certificat de inregistrare la O.R.C., act constitutiv, extras din contractele incheiate si derulate de ofertant din care sa rezulte ca au avut ca obiect domeniul mentionat).