Terminalul numarul patru de pe aeroportul londonez Heathrow a fost evacuat de politie, marti, dupa descoperirea unui colet suspect, au declarat pasagerii, citati de Reuters. Autoritatile au solicitat tuturor, prin difuzoare, sa evacueze terminalul, precizand ca un pachet suspect a fost gasit".

Terminalul a fost redeschis in a doua parte a zilei.

Tot marti, BBC a anuntat ca opt persoane arestate in legatura cu tentativele din Glasgow si Londra aveau legaturi cu Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie. Sapte dintre suspecti se crede ca sunt medici sau studenti la medicina, in timp ce al optulea a lucrat ca tehnician de laborator.

Anterior, politia britanica a detonat un colect suspect aflat linga o statie de metrou din Londra. Pachetul a fost gasit marti dimineata linga statia Hammersmith din vestul capitalei, potrivit AFP, iar gura de metrou a fost inchisa.

Operatiunea a fost condusa de artificieri de la Scotland Yard, la ora 09.10 GMT, a explicat purtatorul de cuvant, care nu a putut confirma daca pachetul suspect continea produse explozive.

Tot marti dimineata, politia scotiana a detonat o masina suspecta parcata langa o moschee din Glasgow.

Potrivit autoritatilor din Londra si Glasgow, nici una dintre cele doua explozii controlate nu s-a soldat cu pagube materiale, relateaza AFP.