Unul dintre cele mai cunoscute lanturi hoteliere din lume, Hilton Hotels Corporation, va fi cumparat de compania imobiliara americana Blackstone, in schimbul sumei de 26 de miliarde de dolari.

Afacerea va aduce firma in topul celor mai mari nume de pe piata, scrie CNN Money in editia electronica de miercuri.

Potrivit intelegerii, Blackstone urmeaza sa plateasca 47.50 dolari pentru fiecare actiune Hilton, adica cu 32% mai mult decat cotatia inregistrata la ultima sedinta de la bursa din New York.

Este asteptat ca tranzactia sa se incheie in al patrulea trimestru al acestui an si a primit acordul Consiliului de conducere a companiei Hilton.

Reprezentantii Blackstone au declarat ca intentioneaza sa investeasca in lantul hotelier pentru a spori valoarea acestuia.

Firma Blackstone detine deja un mare numar de hoteluri si vile in diverse statiuni care includ peste 100 000 de camere de hotel in SUA si Europa. Intre proprietatile sale sunt La Quinta Inns si LXR Luxury Resorts and Hotels.

Hilton, al doilea lant hotelier din lume dupa Marriott International, detine 2 800 de hoteluri in toata lumea. Intre brandurile companiei sunt Conrad Hotels & Resorts, Doubletree, Embassy Suites, Hampton Inn, Hilton Garden Inn, Hilton Grand Vacations, Homewood Suites by Hilton, si The Waldorf-Astoria Collection.

Lantul Hilton a fost fondat in 1919 de catre Conrad Hilton.