In perioada 23 iulie - 3 august se desfasoara doua workshop-uri, reunite sub titlul Masterclass - metode alternative/complementare de studiu a artei actorului, in organizarea Fundatiei Teatrul Fara Frontiere. Cele doua ateliere vor fi sustinute de catre prof. Eugene Buica, Director artistic ACTING CORPS, Los Angeles, SUA. Ultima zi de inscriere este 10 iulie.

Cele doua ateliere propun initierea participantilor in doua dintre cele mai importante metode de studiu a Artei Actorului:

• Workshop metoda Sanford MEISNER (23 - 27 iulie 2007)

Metoda Sanford Meisner urmareste sa faca actorii „sa traiasca adevarat in conditii imaginare”. Tehnica pune accentul pe indeplinirea reala a unei actiuni, pe scena, pentru a lasa emotia si subtextul sa se construiasca de la sine, bazata pe adevarul actiunilor si a relatiilor dintre personaje, in loc ca actiunile sau emotiile sa fie „jucate”.

• Workshop metoda Michael CEHOV (30 iulie - 3 august 2007)

Se experimenteaza tehnici si exercitii bazate pe improvizatie pentru dezvoltarea imaginatiei creatoare si incurajarea expresiei sinelui in deplina libertate. Mai mult decat un curs de actorie, aceasta tehnica ghideaza spre constientizarea pornirilor inconstiente si revolutioneaza tehnica actoriceasca neexcluzand, totusi, aplicarea oricarei alte tehnici actoricesti deja stiute.

Exercitiile sugerate de metoda lui Michael Cehov imbunatatesc echilibrul dintre minte si corp, sporind receptivitatea actorului la impulsurile psihologice.

La workshop-uri se pot inscrie: actori, regizori, scenografi, teatrologi, studenti.

Perioada limita de inscriere este 10 iulie 2007, pe baza de CV.

Contact: tff@teatrulfarafrontiere.ro, tel 0724811158 (Andreea Enache)