Ford intentioneaza sa fabrice exclusiv in uzina de la Craiova un nou model de autoturism aflat in prezent in curs de proiectare in Germania si Marea Britanie, a declarat John Fleming, presedintele si directorul general al Ford Europa, intr-un interviu acordat TVR. „Va fi un model nou, fabricat exclusiv in Romania“, a spus Fleming.

„Este in curs de realizare in Germania si in Marea Britanie, unde ne proiectam toate masinile, dar cu siguranta va fi produs in Romania si vom profita de cunostintele disponibile la Craiova pentru a realiza acest lucru.“ La nivel european, grupul Ford are doua centre de design: cel din Dunton (Marea Britanie) si cel din Merkenich (Germania).

Potrivit lui Fleming, 90% dintre noile masini produse la Craiova vor merge la export.

Specialistii romani din presa auto sint, in unanimitate, de parere ca Ford are in vedere fabricarea in Romania a unui model de clasa mica, cum este cazul Fiesta, sau mini, in genul Ka. „Cu siguranta, modelul la care face referire John Fleming este noua generatie Fiesta, care va debuta oficial anul viitor.

Vorbim despre un automobil de clasa mica, economic, care poate satisface cererea tot mai mare pentru asemenea autovehicule inregistrata in Europa Centrala si de Est, in special pe pietele emergente“, a spus Teodor Stefan, redactor-sef la „Autoshow“.

Nu este exclus insa nici un potential concurent pentru Logan. „Cea mai logica miscare pentru cei de la Ford ar fi sa propuna fie un concurent pentru Logan, fie pentru modelele sedan de clasa mica mai scumpe, gen noul Fiat Linea, in cazul in care intentioneaza sa atace pietele emergente.

Logan are un mare succes atit in Europa de Vest, cit si pe pietele emergente din estul si sud-estul Europei, dar si in Orient si Rusia.

A doua varianta ar fi producerea unui nou model, eventual de nisa, destinat mai ales pietelor occidentale, Ford avind de profitat de pe urma aderarii noastre la UE si a miinii de lucru mai ieftine decit in Vest“, a declarat Aurel Niculescu, redactor-sef al revistei „Auto Mondial“.

Cotidianul