Romanii care vor sa navigheze pe Internet au de trecut, in primul rand, testul ofertelor lansate de provideri, care mai de care mai tentante, nu numai din punct de vedere al pretului. Avantajele si dezavantajele unei oferte se vad in marimea benzii de transfer, frecventa cedarilor “nervoase” de retea sau in viteza de download.

Unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie luate in calcul este frecventa caderii retelei, indiferent de costul abonamentului si marimea benzii. Pe de alta parte, cu cat viteza este mai mare cu atat se pot face operatiuni mai multe si mai complexe.

Spre exemplu, la o banda cu un trafic de maxim 512 Kbps, singurele operatiuni permise sunt cautarea de informatii sau discutiile pe chat cu prietenii. O banda de pana la 2 Mbps in internet poate oferi posibilitatea de a „sparge” niste capete la Counter Strike sau de a „extermina” o rasa extraterestra la Starcraft.

Ofertele momentului tin cont de toate aceste aspecte, cei interesati putand sa aleaga furnizorul de la marile companii pana la micile retele de cartier.

Integral in Gandul

de Paul Barbu