Dupa ce a anuntat ca va da 11 actiuni gratuite la una detinuta drept dividende la Prospectiuni Bucuresti (simbol bursier PRSN), Tender ia in calcul splitarea actiunii. Asta inseamna scaderea nominala a actiunii PRSN de la 2,5 lei la 0,1 lei - o actiune Prospectiuni veche se va transforma in 25 de actiuni noi.

„Pentru cresterea lichiditatii luam in calcul si splitarea actiunii Prospectiuni de la 2,5 lei la 0,1 lei“, ne-a declarat Tender. Data fiind majorarea de capital din aceasta vara, splitarea pare a se face mai degraba in toamna acestui an.

Cei care vor detine o actiune Prospectiuni Bucuresti la 27 iulie vor primi mai apoi, la majorarea de capital, inca 11 gratuite, iar o data cu splitarea valorii nominale a actiunii PRSN cele 12 actiuni se vor transforma in 300 de actiuni.

Tender cistiga din aceasta afacere. Daca pe 17 iulie o actiune Prospectiuni era cotata la 450 de lei, dupa splitare, teoretic, pretul ei ar trebui sa scada la 1,5 lei. Deci, practic, nimeni nu ar avea de cistigat. Numai ca lucrurile nu stau asa. In realitate, pretul actiunilor va creste, si asta pentru ca vor putea intra in actionariat si jucatorii mici.

Integral in Cotidianul