Americanii de la Ford au facut deja un studiu al pietei imobiliare din Craiova pentru ca, in cazul in care se va perfecta contractul de privatizare a fabricii de automobile, sa inchirieze 20 de locuinte destinate managerilor companiei.

Ford si-a trimis reprezentanti in Craiova de doua ori toamna trecuta si inca o data in primavara acestui an pentru a prospecta piata imobiliara.

Americanii au luat legatura cu agentia Eurohouse Real Estate din Craiova, prin intermediul a doua agentii europene, una din Italia si una din Anglia, informeaza editia electronica a „DailyBusiness”.

Cauta siguranta si confort

„Ei au facut un studiu de piata. M-am intalnit cu ei de doua ori in toamna, cand le-am aratat vilele din zona Daewoo. Am corespondat, le-am trimis in continuare oferte pe mail si s-au intors in luna martie. Atunci au cerut informatii si despre apartamente.

Cererea lor nu este concreta. Ideea este ca, in cazul in care se semneaza contractul de privatizare, sa ne organizam foarte repede”, a declarat administratorul Eurohouse Real Estate, Doina Seres.

Americanii au anuntat ca primul val de reprezentanti ai companiei va cuprinde 20 de familii. In functie de cerintele fiecareia, cei de la Ford vor inchiria apartamente cu doua sau mai multe camere si vile.

„Ei au cerut informatii despre apartamente in zona ultracentrala. Doresc sa fie complet mobilate si utilate, iar ca o cerinta speciala, vor sa aiba un grad ridicat de protectie.

Este posibil ca unii dintre ei sa vina insotiti de copii. In acest caz, vor cauta apartamente cu mai multe camere, situate in apropierea scolilor. Pentru staff este foarte probabil sa doreasca inchirierea unor vile”, a specificat Doina Seres. Aceasta a subliniat ca cei de la Ford nu au facut inca o cerere concreta.

Un articol de Gabriela Zanfir

Integral in Evz