Vienna Insurance Group, ce detine o cota de 17,73% din piata locala de asigurari, va prelua pachetul majoritar de actiuni al companiei Asirom, controlata de omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul InterAgro, potrivit cotidianului Business Standard care citeaza surse apropiate afacerii.

Conform surselor citate, tranzactia va fi de aproximativ 80 de milioane de euro, luni urmand sa aiba loc prima transa de plati.

In urma acestei tranzactii, cota de piata a Vienna Insurance Group va urca la 28,31%.

Ioan Niculae detine un pachet de 50% din compania de asigurari Asirom prin intermediul InterAgro si 8% prin intermediul firmei Astra Ploiesti, potrivit RASDAQ. Omul de afaceri a negat informatiile cu privire la o posibila preluare.

In Romania, Vienna Insurance Group controleaza in mod direct companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii, iar indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-un pachet de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%.

Valoarea de piata a Asirom este de 169 milioane de euro. Societatea de asigurari a obtinut in 2006 un profit brut de 14 milioane de lei, dupa ce in anul anterior afisase pierderi de 36 milioane de lei.