Ingineriile mafiei imobiliare au culminat cu o decizie judecatoreasca prin care un teren din cartierul Floreasca, proprietate a regelui Mihai I al Romaniei, a ajuns in posesia omului de afaceri Joseph Stark, condamnat pentru inselaciune in alt dosar.

Reprezentanti ai DNA ne-au declarat ca procurorii au inceput urmarirea penala in impotriva lui Joseph Stark, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si uz de fals.

Notarul public Livia Alexandru este invinuita pentru savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si doua infractiuni de fals intelectual. DNA a instituit masuri asiguratorii pe acest teren.

Mihai I: „Este o revendicare de tip fraudulos"

Intr-o sesizare depusa la Judecatoria Sectorului 1, regele Mihai cere magistratilor sa-i recunoasca dreptul si sa-si poata intabula imobilul. Fostul monarh nu poate intra in posesia terenului deoarece exista o sentinta definitiva data in mai 2000 de aceeasi judecatorie, care il consfinteste drept proprietar pe un anume Nicolae Aninoseanu.

"Este necesar a prezenta modul in care a decurs «revendicarea» de tip fraudulos, prin care Aninoseanu Nicolae, in complicitate cu functionari ai Primariei Bucuresti, precum si cu alti oficiali, inclusiv din justitie, a "reusit" sa obtina, doar pe hartie, este adevarat, terenul", se plange regele.

In august 1934, Mihai I si tatal sau Carol al II-lea au cumparat un teren de la Banca Marmorosh- Blank, in fosta parcelare Jianu, in prezent strada Mircea Eliade nr. 12.

Terenul a fost preluat, in 1948, de statul roman in baza decretului care prevedea confiscarea bunurilor intregii familii regale. In decembrie 2005, RA- APPS constata ca regele Mihai este proprietarul terenului si decide restituirea acestuia. "Nu am incetat sa fiu proprietarul imobilului din 1934 si pana in prezent", arata Majestatea Sa.

Un articol de Ionel Stoica

Integral in Adevarul