Nu trebuie trecuta cu vederea nici comoditatea tranzactiilor viitoare. Cu ajutorul Internetului, se poate juca la bursa chiar si de la locul de munca. In plus, tranzactionarea prin Internet costa mai putin investitorul decit cea clasica.

„Cu siguranta, investitorii cu experienta pe bursa prefera, acolo unde este cazul, sa joace online. Asta pentru ca este mai rapid si mai ieftin.

Insa, pentru investitorii incepatori este indicat sa joace clasic, si asta pentru ca ar putea miza si pe sfaturile brokerului. Nu de alta, dar poti miza pe actiunile unor companii care nu au o situatie financiara prea buna.

Iar daca brokerul recomanda investitorului sa nu cumpere acea actiune, atunci poate omul va actiona cu prudenta“, ne anunta Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest.

Pentru a putea juca la bursa prin intermediul Internetului, trebuie in primul rind sa gasiti o societate de brokeraj (SSIF) care are o platforma de tranzactionare online. Apoi, urmatorul pas il reprezinta completarea formularului cerut de firma de brokeraj.

Pentru verificarea datelor trimise in format electronic, firma de brokeraj va cere noului client sa trimita si prin posta copii ale actelor de identificare.

La deschiderea de cont se cer datele personale (data nasterii, seria actului de identitate, locul nasterii, profesia, venitul), adresa de corespondenta (adresa care cuprinde tara de unde se joaca, localitatea, e-mailul, telefonul, strada, codul postal) si date despre domiciliul jucatorului.

Asta numai in situatia in care adresa de corespondenta difera de cea unde locuieste clientul.

In final, dupa completarea formularului de deschidere de cont si dupa trimiterea unor copii prin posta ale actelor personale, jucatorul primeste o parola cu ajutorul careia poate intra si poate juca.