Compania obtinuse in primul semestru al lui 2006 un profit net de 32,8 milioane de euro (116,2 milioane de lei), la o cifra de afaceri de 116,5 milioane de euro (412,3 milioane de lei).

Directorul general al Transgaz, Ioan Rusu, a declarat, ieri, pentru Business Standard, ca veniturile companiei la jumatate de an au fost sub nivelul prognozat. Potrivit acestuia, pe fondul caniculei, cantitatile de gaze naturale transportate au fost mai mici cu aproape un miliard, aceasta scadere diminuand cu 10% nivelul veniturilor estimate.

Directorul general al transportatorului national de gaze a mai spus ca pe primele sase luni ale anului investitiile au fost realizate in proportie de 94%. "Compania a investit in primul semestru circa 85-90 milioane de lei in modernizarea si dezvoltarea conductelor de transport", a punctat Rusu.

Reprezentantul Transgaz a mai aratat ca saptamana trecuta Consiliul de Administratie (CA) al companiei a avizat rezultatele financiare inregistrate in primul semestru al acestui an. De asemenea, a fost avizata si noua organigrama a societatii.

"Avem acum o noua structura in conformitate cu cerintele autoritatii de reglementare referitoare la separarea activitatilor reglementate de cele nereglementate. Noua structura de organizare, cu doua sucursale, pastreaza numarul de angajati si demonstreaza o consolidare a companiei", a mai subliniat Rusu.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a decis, la finele lunii trecute, ca tarifele reglementate pentru prestarea serviciului de transport al gazelor naturale raman neschimbate pana la 30 iunie 2008.

Un articol de Simona Dobre

Integral in Business Standard