„Sa i-o spui lu’ mutu”. Vorba asta era valabila pe vremuri, cand mutul din propozitie era un personaj care se conforma statutului sau. Timpurile s-au schimbat. Acum, nu numai ca Mutu iese cu declaratii te miri cand, dar este un rasfatat al luarilor de cuvant, al interventiilor vocale de tot felul, al interviurilor si aparitiilor tv.

Apropo de aparitii tv, era peste putinta ca un star de calibrul lui sa ramana, precum oricare dintre anonimii planetei, fara un reality-show. Ar fi fost strigator la cer.

Ce, el e un amarat care joaca in Divizia Onoare, unul care-si ia onorariul in saci de cartofi ori porci? Dupa cum a aflat deja planeta, domnul Mutu, pe numele sau de scena „Briliantul”, e un om de seama, adorat de o multime de microbisti, detestat de cativa si indiferent doar profanilor.

Si fiindca faima atacantului de la Fiorentina (trecut si pe la Inter, Verona, Parma si Chelsea) se cerea celebrata la justa valoare, un initiat in ale reality-show-ului a facut pasul firesc. I-a solicitat o intalnire si i-a propus sa-l faca protagonist de emisiune personala.

Cum omul in cauza are deja in palmares reality-show-urile cu familia Columbeanu si perechea Bahmuteanu-Prigoana, ne putem baza pe calitatea dincolo de orice banuiala a programului.

Planuit a se difuza cate o jumatate de ceas, de cinci ori pe saptamana, de-a lungul a trei luni, „Mutu Show” (cum altfel s-ar fi putut numi) va livra catre umanitate ceea ce-i lipsea. Amanunte din viata de zi cu zi a vedetei, in toata splendoarea sa. Unii ar putea stramba din nas, sustinand ca emisiunea vine prea tarziu.

Ca altceva ar fi fost daca se difuza pe vremea cand Adi se indeletnicea cu trasul pe nas, bautura, petrecerile monstruoase si cuceririle in galop. Ca acum tot ce-am putea vedea e cum schimba scutecele micutei Adriana, cum face piata alaturi de Consuelo, eventual cum se antreneaza (daca clubul permite filmarile) si cum joaca in meciurile oficiale.

Fiindca Mutu s-a facut baiat cuminte si nu mai comite nici un gest „interesant”.

Integral in Gandul