Pina la sfirsitul acestui an, inca 63 de posturi tv vor debuta in Romania, in contextul in care, pina pe 1 iulie, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a autorizat deja alte 31 de canale. Aglomeratia licentelor audiovizuale a crescut cu aproape 44% in 2007, Consiliul dind unda verde la doar 53 de canale anul trecut.

„Principalii actori media de pe piata interna se consolideaza“, explica pentru Cotidianul Rasvan Popescu, presedintele interimar al CNA-ului: „38 dintre cele 63 de posturi vor emite pe frecvente de mare putere si vor completa retelele PRO TV, Antena 1, Realitatea si Prima.

18 sint de putere mica, iar restul de sapte sint prin satelit, unde e vorba, in general, de canale tematice“. Seful Consiliului a adaugat ca anul acesta si solicitarile au fost mai multe fata de 2006: „E vorba de o dezvoltare evidenta, iar strategia CNA de acoperire a intregului teritoriu al tarii cu programe tv este aproape de finalizare“.

PRO TV SA e primul in top, cu 11 licente noi acordate, potrivit informatiilor date de CNA si citate de NewsIn. Alaturi de statiile locale de la Alexandria, Focsani si Novaci, trustul a mai primit autorizarea Consiliului si pentru Info Sport si Business Club, doua posturi anuntate mai demult de oficialii din Pache Protopopescu.

A doua in clasament, Realitatea Media SA are noua licente, printre care si cele pentru statiile din Timisoara, Constanta, Cimpulung, Deva si Delta. Antena 1 SA si SBS Broadcasting Media SRL, compania care detine Prima TV, isi vor consolida si ele pozitia in teritoriu, cu cite sapte licente fiecare.

Integral in Cotidianul