Seful retelei al-Qaida, Ossama bin Laden, va declara “razboi” presedintelui Pervez Musharraf si armatei pakistaneze intr-o inregistrare video care va fi publicata foarte curand, anunta joi un site islamist citat de presa internationala.

Anuntul este facut de numarul doi al retelei teroriste, egipteanul Ayman al-Zawahiri, care apare in inregistrarea video de 80 de minute si este precedat de vocea lui Mohammed Atta, creierul atentatelor de la 11 septembrie.

“Nimeni sa nu miste. Totul va fi bine. Cine va incerca sa se miste isi va face rau lui si intregului avion. Stati calmi", spune Atta care pare sa fi fost inregistrat in timpul atentatelor de la 11 septembrie.

Ayman al-Zawahiri mai afirma in inregistrarea video ca SUA au fost invinse in Afganistan, Irak si pe alte fronturi de lupta.

"Ceea ce ei numesc cea mai mare putere a lumii este astazi invinsa de avangarda musulmana a jihadului, la sase ani de la cele doua raiduri (aeriene) de la New York si Washington", afirma Zawahiri in inregistrarea care pare a fi facuta intr-un birou, scrie Corriere della Sera in editia online.

Serviciile secrete americane spun ca, dupa un astfel de mesaj, inregistrarea video va aparea in doua-trei zile.